English version: Power seeds pie: sesame, quinoa & hemp seeds
Sau placinta cu seminte :) Ideea mi-a dat-o Andreea GK (thanks, honey) si am adaptat-o dupa gustul meu. Mi-ar fi parut tare rau sa transform susanul in pulbere, cand mie imi plac atat de mult minunile aste mici si crocante ♥ Sa nu mai spun ca am o pasiune pentru quinoa (powerfood, vezi posturile Mic dejun sanatos cu quinoa si zmeura si Quinoa cu naut, si fructe uscate) Recent am descoperit un alt power food. Tot seminte, cum altfel?  Semintele de canepa: 2 lg asigura cantitatea zilnica de Omega 3 si Omega 6. Cum urasc sa iau pastile, vestea m-a incantat. Calm, ten frumos, colesterol redus + desert dulce si delicios, ce sa vrei mai mult :) Pofta buna!
 
Placinta cu susan, quinoa si seminte de canepa

1 aluat de placinta (congelat)
4-5 lg unt topit
450 g seminte susan + 4 lg quinoa + 6 lg seminte de canepa + 250 g migdale macinate + 1 lgt scortisoara + 1/2 lgt cuisoare (macinate) + 300 ml miere + coaja rasa a unei portocale

Dezghetam aluatul de placinta, il taiem in 2, ungem foaia cu unt topit si  o asezam in tava (ca baza). Invelim tava in folie de plastic si o pastram la rece. Incingem cuptorul la 160 grade C.

Tragem semintele de susan si quinoa in tigaie, la foc mic, pana devin aurii, amestecand des. Amestecam bine susanul, quinoa, semintele de canepa, coaja de portocala, mirodeniile si mierea. Punem amestecul in tava, peste aluat, presam bine si asezam cea de-a doua foaie de placinta deasupra. Ungem foaia de placinta cu unt. Coacem placinta in cuptorul incins (aprox 50 minute).

Daca doriti, puteti insiropa placinta (punem intr-o oala  zahar si  apa; le lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si lichidul scade, capatand consistenta unui sirop).  Eu nu am insiropat placinta, pentru ca-mi place susanul crocant :) si mi se pare suficient de dulce :)

5591767267_0d2a1e40ed

 

SaveSave