Chocolate cravings… Am cautat pe Joy of baking o reteta cu multa ciocolata  si mi-a atras atentia aceasta. Am modificat numai tipul de ciocolata, utilizand ciocolata amaruie cu 75% cacao, in locul celei semi dulci. Dimineata la prima ora am pus chocolate ricotta muffins in cuptor, intre timp am pregatit cafeaua fierbinte. Ce miros ciocolatos a umplut bucataria! A fost un mic dejun delicios. Nu degeaba se spune ca ciocolata neagra este perfecta pentru femei… I feel good ♥ ( thanks God nobody hears me singing :)
 
chocolate-ricotta-muffins-1-of-1-10

1 cutie ricotta (250 g)
2 oua mari, la temperatura camerei
320 ml lapte
1 lg esenta de vanilie
57 g unt nesarat, topit si racit (la temperatura camerei)
260 g faina cernuta
250 g zahar alb
2 lgt praf de copt
1/2 lgt sare
60 g cacao Dutch, cernuta
170 g ciocolata neagra 75 % cacao, taiata marunt (chocolate chips)

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pregateste o tava de muffin. Eu am obtinut 24 muffin, dar depinde mult de dimensiunea tavii.

Se amesteca bine ricotta, apoi se adauga ouale, unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare adaugare. Cu o spatula de silicon se indeparteaza eventualele resturi de pe marginile si fundul vasului si se amesteca din nou.  Se adauga laptele, esenta de vanilie si untul topit, dar racit. Se amesteca bine.

Intr-un alt vas se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si cacao. Se adauga partea lichida si se amsteca putin, numai cat sa se omogenizeze. Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se pune aluatul in tava si se coace 20 minute in cuptor.

chocolate-ricotta-muffins-1-of-1-6

Fantastice! I love chocolate ♥
 
Thanks, Joy of baking