M-am intors de la Paris cu minunile mele in valiza: forme de briose inimioara, retete de pregatit paine la masina de paine, carti de bucate, forme pentru moeleux, farfurioare, canute, mini-cocottes si mini forme de painici/chec/loaf). Cand am ajuns la Bucuresti am realizat ca am uitat sa-mi cumpar lucrurile „nelegate” de bucatarie. De fapt, am realizat ca nu am intrat in vreun magazin de haine. Not good. Am uitat. Cum poti sa uiti asa ceva? :D Trebuie sa recuperez…
Formele de mini painici au intrat in „dispozitiv” imediat si am pregatit minunate painici cu masline, branza de capra si rozmarin. Sa-mi „inec amarul”,  am pregatit si un delicios moeleux de ciocolata neagra, pe care am uitat sa-l fotografiez. De fapt nu am uitat, ci am fost mult prea ocupata sa-l savurez fierbinte… Il refac si revin.
Painicile cu rozmarin si chevre au fost frumoase, pufoase, gustoase. Le-am mancat simple. Ne-au placut la nebunie. Cand te gandesti ca se pregatesc ultra rapid si super usor, atunci chiar sunt painicile perfecte ♥

240 g faina, cernuta
4 oua + 140 ml lapte + 140 ml ulei de masline
1 plic de praf de copt
sare, piper
120 g  branza de chevre
20 – 30 masline negre Kalamata (fara samburi) + cateva pentru presarat deasupra
2 crengute de rozmarin + decor

Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatim mini-tavitele, tapetandu-le cu unt si hartie sulfurizata/pentru copt.

Adoratele mele forme de mini painici :)

Taiem marunt branza de chevre/capra. Taiem marunt si rozmarinul verde. Amestecam usor  oula, laptele si uleiul de masline.  Adaugam faina, chevre, rozmarinul si maslinele. Asezonam cu sare si piper. Adaugam praful de copt, amestecam usor pentru omogenizare si turnam aluatul in formele pregatite in prealabil. Presaram cu 3-4 masline si cateva „ace” de rozmarin fiecare tava si transferam imediat painicile in cuptor.

Dupa 30 minute, ar trebui sa fie gata. Pentru a ne asigura, intepam aluatul cu o scobitoare: daca iese scobitoarea curata, fara urme de aluat, atunci painicile sunt gata. Le lasam sa se raceasca pe o tava grill.

Si vreo 3 painici mici in forme de inimioare… Dragobetele ♥

Pofta buna!