De ce shaorma este atat de adictive? Ma uitam zilele trecute pe foto din calatorii si am ajuns la street food in Ierusalim. Gandul la shaorma aceea minunata, carne de pui sau miel, tabuleh, humus, muraturi, mi-a facut o pofta incredibila. Am pus repede la marinat pieptul de curcan si am verificat daca am tot ce-mi trebuie pentru hummus si tabuleh. Incerc sa fiu pregatita pentru astfel de cravings :) Dupa 5 ore de marinat, carnea a fost gata, am pus-o la cuptor, timp in care eu am pregatit salata tabuleh si  hummusul. Am avut si o rodie mare si frumoasa. Muraturi super bune. Totul pregatit. Inclusiv lipii. A fost o nebunie! Am mancat cu o pofta … Si copiilor le-a placut la nebunie :) Astept sa incercati si sa-mi spuneti cum vi s-a parut. Pofta buna!

1 piept de curcan (puteti folosi si pulpe de pui (dezosate, fara piele)
2 lg garam masala
3 lg curry pulbere
3/4 cup ulei de masline
sare, piper
3 lg ulei de masline

lipii arabesti

Click pentru retetele de  tabuleh si hummus.

Amestecati garam masala, curry, delikat si uleiul de masline; marinati carnea in acest amesttec,  minim 5 ore sau peste noapte, daca aveti rabdare.

 

Incingeti cuptorul la 200 grade C si puneti pieptul de curcan la copt, aprox 45 minute, cu marinata cu tot.

 

Intre timp pregatiti tabuleh si hummus. Credeti-ma ca acestea fac diferenta.

Tabuleh

Scoateti carnea  din cuptor si taiati-o  felii subtiri.

 

Incingeti 3 lg ulei de masline intr-un wok. Adaugati marinada si incingeti bine, apoi prajiti curcanul pana devine usor auriu.

Serviti cu pita calda, humus, tabuleh si muraturi. Puneti pita putin sub grilul cuptorului, eventual unsa cu putin ulei de masline, petnru a fi calda.

Pofta buna!