Trufele sunt delicioase si nu necesita o pregatire laborioasa. Doar putina rabdare in modelarea ciocolatei si… rezistenta la murdarit :) Daca nu va place sa va murdariti pe maini, nu faceti trufe… A fost chiar amuzant sa ma joc cu ciocolata si cacao… Noroc ca am protejat suprafata de lucru cu hartie pentru copt, altfel nu stiu cum mai „scapam” de cacao :) A meritat fiecare secunda: toti cei care au gustat au fost incantati. Sincer, a trebuit sa le ascund in congelator, pentru ca altfel ramanean fara trufe in delicioasele cutiute cadou.
 
6442865819_3c49170ce1_o
 

1 cup frisca lichida (am folosit Meggle) + 1/4 lgt sare
400 g ciocolata cu 75% cacao, rupta bucati mici
1 lg unt rece
coaja rasa a unei portocale
cacao pudra (f multa)
Optional: fistic (eu am folosit fistic in ciocolata de la Godiva) sau alune caramelizate

Incalziti frisca lichida + sare pana aprope fierbe, dar fara a da in clocot. Turnati frisca fierbinte peste ciocolata si amestecati bine, pana obtineti o consistenta omogena. Adaugati untul si continuati sa amestecati pana cand crema de ciocolata devine lucioasa.

slide2

 

Adaugati coaja de portocala si fisticul (daca folositi), amestecati bine, apoi turnati crema de ciocolata intr-o tava tapetata cu folie de plastic, acoperiti si pastrati la congetalor minim 2 ore.

 

Scoateti tava din congelator, transferati crema de ciocolata (inghetata) pe o suprafata de lucru protejata.

6442865081_690f9f9810_o

 

Eu am folosit hartie de copt pentru a proteja suprafata de lucru de „furtuna” de cacao :) Taiati cubulete crema inghetata, folosind un cutit cu lama incalzita in apa fierbinte.

6442865291_e266a7d1ec_o

 

 

Puneti multa cacao intr-un vas. Frecati-va mainile cu cacao, apoi luati un cubulet de ciocolata, il treceti prin cacao si il modelati pana obtineti o forma rotunda. Daca devine lipicioasa ciocolata, treceti-o din nou prin cacao. Puneti trufele intr-o cutie care poate fi pastrata la congelator, presarati cacao peste trufe. Pastrati trufele la frigider.

 

Delicioase!
Sarbatori fericite! Sarbatori delicioase!