Totul a pornit de la o stire in revista Bazar. Cateva randuri despre cosul-bio. Legume bio. Livrare la domiciliu. Abonament. Am intrat pe site-ul lor cosul-bio.ro,  am completat abonamentul si am revenit la treburile mele… In 30 minute am primit un telefon. Amabil si politicos, un domn verifica datele comenzii, identifica posibilitatea livrarii si promitea ca revine joi. Joi a fost in fata portii cu tot ce am comandat. Sunt foarte fericita! Acum astept cu nerabdare sa le pregatesc. Rosiile sunt foarte bune. Au fost testate primele :) Sunt curioasa ce noutati vor avea… Am inteles ca mi se va trimite un newsletter cu bunatati de sezon… Ma incanta ideea de a avea lucruri de calitate, bio, livrate la domiciliu, de oameni gospodari si politicosi. Romani. Asa (inteleg eu ca) sunt romanii.

De ce bio?

– Plantele sunt crescute fără substanţe chimice nocive (pesticide, insecticide, azotaţi, ierbicide, fungicide), seminţele nu sunt modificate genetic, iar produsele finale nu sunt iradiate pentru „păstrarea prospeţimii” timp îndelungat!
– Alimentele BIO, conferă rezistenţă în faţa bolilor!
– Alimentele BIO au, pur şi simplu, un gust mai bun !
– Vei avea mai multă energie, prin eliminarea toxinelor din alimentaţie!
– Alimentele BIO sunt mai bogate în vitamine, minerale şi fibre, păstrându-şi calităţile nutritive pentru mai mult timp!
– Agricultura BIO protejează natura, nu polueaza solul, apa şi aerul cu substanţe chimice!

De ce sunt mai scumpe produsele bio?

– Productivitate de cel puţin 3 ori mai mică din cauza faptului că nu se folosesc îngrăşăminte chimice ca ajutor de creştere rapidă în greutate şi ca scurtare a timpului de creştere
– Recolta nu se poate apăra de insecte, rozătoare şi buruieni cu ajutorul insecticidelor, ierbicidelor etc.
– Mijloacele de apărare sunt naturale, scumpe şi nu atât de eficiente ca în cazul otrăvurilor chimice
– Costurile de certificare şi „perioada de conversie” a pământului, de minimum 2 ani
– Perisabilitatea mărita – nefiind iradiate

P.S. Au trecut deja cateva saptamani de cand „vine” cosul bio. Saptamana aceasta am comandat si spanac, conopida, sfecla, praz (baby leeks), rosii cherry in ghiveci (sooooo sweet). Delicioase… Salata de sfecla cu spanac minunata, prazul la cuptor delicios, conopida cu chimen sau curry nebunie… I’m loving it :)