Piersici, migdale, crema de mascarpone, Disaronno Amaretto si vanilie… Delicioasa ;)
 
 
5598224042_407b31a4fa 
Blat  cu migdale

125 g  faina + 112 zahar + 35 g faina de porumb + 50 g migdale + 1/2 lgt sare + 6 lg unt nesarat, rece, taiat cubulete
1 lgt coaja de lamaie1 ou, la temperatura camerei

Cu un mixer pentru aluat se amesteca faina, zaharul, malaiul, migdalele, sarea si untul, pana capata aspectul unor firimituri. Se adauga coaja de lamaie, apoi oul si se amesteca usor. Atentie! Un aluat de tarta amestecat prea mult = blat sfaramicios. Se intinde aluatul pe tava pentru tarta, apoi se inteapa  cu o furculita. Se acopera cu folie de plastic si se pastreaza la frigider minim o ora.

Nota: De aceasta data eu am folosit o tava din silicon, moale, pentru a o indeparta cu usurinta dupa coacerea blatului. Este doar o problema de estetica. Sincer, tarta este la fel de delicioasa in orice fel de tava si nu cred ca se supara cineva daca este servita direct din tava… Prea buna :)

Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Se scoate aluatul de tarta din frigider, se indeparteaza folia de plastic, se pune o folie de aluminiu deasupra si se pun in ea boabe de fasole. Se  tine in cuptorul incins timp de aprox 20 minute. Se scot boabele de fasole (le puteti pastra pentru o alta tarta), se inteapa din nou aluatul cu furculita si se pune din nou in cuptor, aprox 10 minute, pana devine auriu. Se raceste bine.

Crema de mascarpone cu vanilie

80 ml frisca lichida
150 g  mascarpone + 55 g  zahar vanilat + 2 linguri lichior Amaretto Di Saronno
fructe (in acest caz, piersici), taiate felii subtiri

Se amesteca frisca lichida cu un mixer, pentru a obtine o crema densa. Intr-un alt vas se amesteca mascarpone, zaharul vanilat si lichiorul. Se incorporeaza si  frisca.

Tarta cu piersici

2 linguri de gem de coacaze + 2 linguri apa calda
blat tarta
crema mascarpone cu vanilie

Se dilueaza gemul de coacaze in apa calda. Se raceste. Se pensuleaza blatul racit cu gemul de coacaze. Se adauga crema de mascarpone si se niveleaza usor. Se pun fructele, apoi se pensuleaza si fructele cu gemul de coacaze diluat.

5597643441_2b6c8e5a37

Nota

  • este delicioasa servita imediat, dar poate rezista la frigider 24 ore.
  • se pot folosi fructe de padure.

Enjoy!