In euforia care ma cuprinde vara cand gasesc in piata piersici mari, frumoase, romanesti, am incercat tot felul de minuni cu piersici… O mini obsesie cu cautari febrile de retete delicioase… E destul de greu sa gresesti  cand piersicile sunt atat de bune… Cum nu intotdeauna avem timpul sau dispozitia sa pregatim un desert laborios, m-am gandit la „Piersici la gratar, in vin dulce, cu crema de mascarpone si vanilie”.
Am spalat piersicile, le-am scos samburii, le-am taiat felii si le-am pus foarte putin pe gratarul incins. Le-am pus intr-un castron si am turnat deasupra vin foarte dulce (special pentru desert). Le-am lasat la marinat aprox 30 – 45 minute. In acest timp am batut crema de mascarpone cu putina esenta de vanilie. Am asezat piersicutele pe o farfurie si le-am servit cu crema de mascarpone si sosul de vin dulce… Delicios :)
 
piersici-in-vin-dulce piersici-2
 
Probleme!!!
Pentru copii am marinat piersicile in putina miere, in loc de vin dulce… Dupa ce au terminat piersicile lor, au inceput asaltul asupra farfuriilor noastre… Ce lupte au fost!!! :)

Piersicile tinute foarte putin pe gratarul foarte incins

Piersici in vin dulce, cu crema de mascarpone & vanilie