O incantare aceasta reteta, cu atat mai mult ca noi mancam foarte rar carne de porc (mainly Chrismas)…  Minunata! Ne-a placut foarte mult. Carne foarte frageda,  sos aromat, delicioasa salata de varza rosie cu piersici,  cartofii crocanti… mmmm…  Avand in vedere ce super retete am gasit in carti si pe bloguri, s-ar putea sa incerc in curand si alte modalitati de pregatire… Trebuie sa incerc…
Copiii au intrebat daca am pus deja reteta pe Delicioasa, semn ca le-a placut foarte mult. Enjoy!

2 buc muschiulet de porc (aprox 850 – 900 grame)

6 catei usturoi

6 frunze de dafin

o mana de cimbru verde

sare mare, piper

ulei de masline

Sos de mustar

3 linguri ulei de masline

3 lingurite mustar de Dijon

3 lingurite seminte de mustar

100 ml vin alb

sare mare/fleur de sel

piper proaspat macinat

Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Intr-un mojar se  zdrobeste usturoiul (cu putina sare grunjoasa). Se adauga frunzele de dafin si cimbrul taiat marunt. Se zdrobesc, se adauga sare grunjoasa, piper proaspat macinat, putin ulei de masline si se amesteca bine.

Dafin, cimbru si usturoi

Se zdrobesc intr-un mojar.

Se pune muschiuletul de porc (spalat si uscat cu hartie absorbanta) intr-o tava pentru cuptor; se unge cu amestecul de usturoi si dafin.

Pentru sosul de mustar: se amesteca mustarul de Dijon, uleiul de masline si semintele de mustar, apoi se adauga vinul alb. Se toarna peste  muschiulet.

Daca doriti sa pregatiti si cartofi la cuptor, reteta este aici.

Muschiuletul e pregatit pentru cuptor.

Se introduce tava in cuptorul incins si se tine aprox 45 – 50 minute (verificati daca este copt prin inteparea cu o scobitoare: daca iese suc transparent, atunci este gata).

Muschiulet de porc

In timp ce muschiuletul se coace in cuptor, se taie marunt varza rosie, se taie piersicile. Se amesteca varza cu suc de lamaie, sare, piper proaspat macinat si putin ulei de masline. Se adauga piersicile si se amesteca usor, pentru a nu se zdrobi.

Salata de varza rosie & piersici

Se serveste muschiuletul cu sosul de mustar, salata de varza rosie & piersici si cartofi crocanti.

Cartofi la cuptor