No heat food…

Daca afara este canicula, nu inseamna ca petrecerile sunt interzise. Poti alege un meniu variat, finger food si salate, delicioase si rapide. Poti sa pregatesti un meniu de „jucarii” pentru care ai nevoie numai de blender si de materie prima, bineinteles. Cateva sugestii pentru vreme calduroasa, fara cuptor sau aragaz…

Ton afumat cu capere

Ton afumat cu capere si ulei de masline

Cumperi ton afumat de la Carrefour, il asezi frumos pe un platou, presari cu o picatura de lamaie si putin ulei de masline, apoi cateva capere (pe care le speli in apa rece inainte, pentru a nu fii prea sarate).

Tapenade  – crema de masline negre

Tapenade – crema de masline negre

Mie-mi plac maslinele Kalamata. Se gasesc si la Mega Image si la Carrefour. Reteta este aici. Pe scurt, se scot samburii, se pun toate ingredientele (ansoa, capere, suc lamaie, ulei de masline) in blender, se face o pasta… Gata. Se serveste pe paine prajita (poti lua tartine  mici gata prajite de la Mega) sau ca dip pentru legume. Bonus: rezista 2 luni la frigider.

Tabuleh

Tabuleh

Salata arabeasca racoroasa, delicioasa, cu mult patrunjel, bulgur si seminte de rodie. Reteta aici.

Hummus cu seminte de pin

Hummus cu seminte de pin

Se pregateste usor si este delicios cu pita calda. Reteta aici.

Masline aromate cu mirodenii si muraturi

Masline aromate

Se amesteca maslinele cu muraturile si mirodeniile si rezultatul este super bun. Muraturi mici, asortate si foarte gustoase am gasit la Mega Image (raionul unde se taie branza, salam, etc). Reteta aici.

Ardei Kapia copt, cu usturoi

Ardei capia cu usturoi

Cumperi ardei Kapia copt direct de la Mega (in acelasi raion de mai sus). Sunt foarte buni. Uneori trebuie sa mai indepartezi urmele de pielita, dar e Ok. Sunt carnosi si gustosi. Ii scurgi, ii asezi pe o farfurie si presari deasupra putin ulei de masline si usturoi proaspat pisat. Daca totusi doresti sa-i coci in casa (ma indoiesc pe caldura asta, dar…), atunci ii pui pe o plansa sau in cuptor, apoi ii pui intr-o punga de plastic si astepti vreo 20 minute, timp in care se desprinde pielita si pot fii  curatati foarte usor.

Salata de rosii cu branza albastra – Flying tomato salad

Salata de rosii – flying tomatoes. Se serveste simplu sau cu branza Roquefort

Se taie rosiile rotunde, ceapa foarte subtire, rondele, se presara cu branza tip Gorgonzola sau Roquefort. Varianta: poti folosi rondele de rosii, ceapa verde si usturoi, oregano si busuic. O minune! Reteta aici.

Jamon Serano cu salsa de rosii

Jamon Serano servit cu grisine sau cu salsa de rosii

Cumperi Jamon gata feliat, il infasori pe grisine, le pui intr-un pahar, gata, finger food. Sau il servesti cu felii de toast presarate cu salsa de rosii. Reteta aici.

Salata de creveti cu avocado si lamaie

Creveti cu avocado

Super usor de realizat, delicioasa, fresh. Crevetii se pot cumpara gata fierti (oricum se fierb foarte repede). Reteta aici.

Supa de castraveti cu avocado

Supa de castraveti

Se curata castravetii de coaja si de seminte. Se rad intr-un castron. Se bate iaurtul cu putin ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Se adauga castravetele ras. Se serveste cu bucatele de avocado si se orneaza cu frunze de menta.

Tartine  cu branza de capra, rosii, rucola si anghinare marinata

Tartinezi felii de bagheta cu branza de chevre si pui deasupra rondele de rosii, anghinare, cateva frunze de rucola.

Panier de crudeite cu anchoiade – sos de ansoa

Panier de crudite & anchoiade

Varietate de legume crude, cat mai colorate + un delicios sos de ansoa + oua fierte tari. Reteta aici

 
Enjoy the heat with no cook recipes!
 
Pentru drinks, incercati un home made ice tea sau citronada/limonada pentru copii, eventual un vin rose rece pentru voi.
 

Citronada / Limonada home made