Initial doream sa pregatesc o tarta cu ciocolata si zmeura,  insa vineri, la ora la care am reusit eu sa ajung la cumparaturi, nu am gasit zmeura frumoasa si proaspata. Cand tocmai ma gandeam sa renunt la ideea de ciocolata si sa pregatesc o tarta cu lamaie, am gasit aceste cirese bio la Biogood. Ciresele nu erau indulcite, erau mari, frumoase, rotunde. Perfecte estetic si foarte aproape ca gust de fructele proaspete. In loc de crema de mascarpone, am optat pentru un strat de creme fraiche (tot de la Biogood). Un desert usor de realizat si super delicios….
 

1 aluat tarta, conform retetei lui Jamie
180 g unt fara sare (la temperatura camerei)
180 g ciocolata neagra, minim 75% cacao
3 oua
250 g zahar
125 g faina
1 lgt sare
1 cutie creme fraiche (de la Biogood; un fel de crema de smantana, delicioasa, foarte buna ca top layer pentru tarta)
1 borcan compot de cirese BIO

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se pregateste aluatul conform retetei (pregatit, tinut la frigider, intins in tava, tinut la congelator, gata). Se tine la cuptor timp de 15 minute, pana devine auriu, fara a se arde. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in totalitate. Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incalzeste din nou cuptorul la 180 grade C.
Se taie untul cubulete. Se taie ciocolata cubulete. Se amesteca untul si ciocolata intr-un vas cu pereti grosi si se topeste la foc foarte mic. Se lasa putin la racit (aprox 10 – 15 minute). Se amesteca bine ouale si zaharul, cu mixerul. In amestecul de ou si zahar se adauga ciocolata (calduta spre rece, dar neintarita). Se amesteca bine. Se adauga  faina si sarea. Se amesteca usor.
Se toarna amestecul in forma de tarta cu aluatul copt in prealabil, dar racit complet (foarte important). Se lasa la cuptor aprox 25  minute.  Se scoate din cuptor si se lasa  la racit in forma de tarta. Atentie! Ciocolata nu trebuie sa se usuce, ci sa ramana cremoasa in mijloc.
Dupa ce ciocolata s-a racit complet, se unge suprafata cu creme fraiche si se presara cu cirese. Se serveste rece. E delicioasa….

Aprox 8 portii.

Bon apetit!