Joia trecuta am plecat din Bucuresti, cu masina, intr-o aventura prin Europa… Toti 4, fericiti, entuziasmati… Traseul nostru a trecut pe langa Portile de Fier, Caransebes, Timisoara, cu prima oprire la Budapesta. Dimineata am facut o plimbare pe malul Dunarii si ne-a prins o ploaie torentiala calda, superba. Am alergat toti prin ploaie, razand… A fost magic.
Am pornit din nou la drum, trecand pe langa Viena, Innsbruck si Salzburg, cu destinatia San Cassiano, in Dolomiti, Italia. Muntii acestia sunt magici, puternici, plini de energie si poveste. Avem aici traseele noastre pe munte, Santa Croce, ferme de capre, oi, vaci, restaurante de stele Michelin cu mancare delicioasa si complicata (printre care friptura de vita in crusta de fan), dar si cabane unde mananci polenta cu funghi si fontina, dementiala…. Telecabine, soare, munte, verdeata, oameni minunati…

Dolomitii, Italia

Din pacate, de acesta data am stat numai o noapte, insa vom reveni… Seara am mancat in Wine barul  Hotelului Rosa Alpina, o bijuterie a familiei Pizinini, buni prieteni. Nu am reusit sa fac foto decat la desert, pentru ca tocmai lansau un nou concept in restaurant, foccacia si pizza realizata din aluat special, fara urma de drojdie sau chimicale, aluat maturat timp de 3 zile si framantat periodic. Prea delicios pentru a mai facesi foto:).  Norbert, bucatarul cu 2 stele Michelin al restaurantului Hubertus din acelasi hotel, a pregatit si meniul din wine bar. El a luat hotararea de a-i invata pe italieni sa manance sanatos, DIN NOU. Am fost uimita sa aflu ca in Italia sunt cei mai multi copii cu probleme de greutate, dupa USA. De ce? Cum este posibil? am intrebat eu. Pentru ca italienii au uitat sa-si invete copiii sa aprecieze aromele, mancarea de casa, ingredientele naturale… Trebuie sa invatam copiii de mici cu lucrurile bune. Char daca sunt mici, stiu sa aprecieze… A spus Norbert.

Restaurantul Hubertus (sursa foto: Hotel Rosa Alpina)

Wine bar – Rosa Alpina Hotel ((sursa foto: Hotel Rosa Alpina)

OK. Uite desertul…

rosa alpina (1 of 1)-4Tortina de ciocolata cu sos de fructe rosii

rosa alpina (1 of 1)-3

Si am gasit o foto cu ultima bucatica de focacia cu tartar de vita si anchois (de vis) + vinul rosu exceptional, bogat, puternic, rec
Am dormit minunat, in camere cu lemn masiv si seminee… De vis.
Dimineata, dupa un mic dejun bio, am pornit la plimbare, pe jos, pentru a ne umple inima si sufletul de  bucurie si energie inainte de a pleca din nou la drum. Surpiza!!! Un raliu cu masini de epoca, pe serpentine… Nu am vazut in viata mea atatea masini superbe, perfect pastrate. A fost un moment minunat.

rosa alpina (1 of 1)-5

rosa alpina (1 of 1)-6

rosa alpina (1 of 1)-7

rosa alpina (1 of 1)-8

rosa alpina (1 of 1)-10

rosa alpina (1 of 1)-11Minunate… Si chiar mergeau cu viteza (si scoteau fum… si faceau galagie… dar tot minunate erau:)

Am plecat la drum, mai departe, in aventura noastra (turistica si culinara:)
O zi minunata!
 
O alta postare despre Dolomiti, restaurante si delicatese puteti citi aici.