Atat de bune!!! Senzationale, delicioase, minunate… Se pregatesc super usor si rapid. Partea dificila este curatarea scoicilor. Trebuie spalate bine cu o perie, sub jet de apa si indepartata barba scoicilor. Atentie! Scoicile trebuie sa fie foarte proaspete. Orice scoica deschisa in momentul spalarii trebuie aruncata. Orice scoica ce nu se deschide dupa fierbere, trebuie aruncata. Nu riscati. Folositi o scoica goala pe post de clestisor si mancati celelalte scoici… Greu sa te opresti :)

250 ml supa legume (cubulete in apa fierbinte  sau supa de casa)

1 kg scoici-midii

1 ceapa mare, taiata cubulete

1 lingura unt

1/2 lingura maizena  diluata in 1 lingura apa (sau un cartof mic transformat in piure – dar va dura mai mult sa se lege sosul)

250 ml smantana

125 ml vin alb, sec

marar, fin maruntit

sare mare

  1. Se spala bine scoicile-midii, sub jet de apa rece, frecand cu o perie, indepartand si firele de pe ele („barba” scoicii). Vezi detalii si in ABC-ul fructelor de mare. Atentie! Aruncati scoicile care sunt deschise, daca nu se inchid singure in momentul in care apasati pe ale.
  2. Se caleste ceapa in unt, pana se inmoaie, fara sa se arda. Se adauga vinul alb si se lasa la foc mediu/mare pana se evapora aproape complet. Se adauga supa si smantana si se da in clocot. Se adauga maizena si se amesteca, pana se ingroasa putin sosul.
  3. In apa fierbinte se introduc scoicile-midii timp de 2 minute, se scurg repede si se introduc in sos, amestecand, la foc mediu, timp de aproximativ 3 minute. Se adauga mararul. Se iau de pe foc. Se arunca scoicile care nu s-au deschis la temperatura.
  4. Se asezoneaza cu sare mare si piper proaspat macinat.  Se servesc imediat.

Aprox 4 persoane

Sugestii:

  • este amuzant sa mancati carnea din interiorul scoicilor folosind o alta scoica pe post de clestisor.
  • Maizena se gaseste in anumite supermarketuri. Daca nu gasiti, puteti sa realizati reteta fara acest produs, insa sosul va fi mai lichid, mai putin consistent.