In Etapa 2, presupunem ca bebelusul a fost deja familiarizat cu fiecare ingredient din retete. Sa ne amintim ca fiecare aliment nou trebuie introdus pe rand, simplu, neamestecat, timp de 4 zile (vezi pagina mancare pentru bebelusi – Etapa 1)

Aceste retete pentru bebelusi si copii mici sunt usoare si nu necesita pregatire pe aragaz. Pentru a obtine maximum de vitamine din fructele utilizate, piureul trebuie pregatit exact inaintea utilizarii. Retele de mai jos sunt pentru o portie si nu recomand congelarea. Fructele trebuie sa fie proaspete si parguite, coapte.

Informatii despre vitaminele si mineralele din alimentatia bebelusului in articolul „Ce minerale si vitamine sunt in legume si fructe?”

Mango & Banana: Se paseaza jumatate de mango, bine copt, cu jumatate de banana, coapta, curatate, feliata. Se serveste imediat.

Avocado & Banana: Se paseaza un sfert de avocado, jumatate de banana si 2 linguri de lapte (de la san sau lapte praf, in functie de dieta copilasului in acest moment). Se serveste imediat.

Banana & Coacaze: Se paseaza o banana cu 30 g de coacaze. Se serveste imediat.

Banana & Para: Se paseaza o para moale, coapta, fara coaja, cu o jumatate de banana. Se serveste imediat.

Pepene galben & capsuni: Se paseaza jumatate de pepene galben cu 2 capsuni taiate foarte mic. Se adauga 2 linguri cereale de orez pentru bebelusi si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se serveste imediat.

Caise & pere: Se curata de coaja si se scoate samburele caisei. Se paseaza bine, alaturi de o para, fara coaja si seminte. Se serveste imediat.