Desertul perfect pentru o zi de vara! Sanatos, natural, plin de vitamine, delicios. Tulpinile de rubarba asteptau cuminti in bucatarie si fiul meu ma tot atentiona, doar – doar ma mobilizez sa le transform intr-un desert :) Cautand pe pinterest, am descoperit fotografia postata de Laura si a fost dragoste la  prima vedere :) O minunatie! Ingrediente simple, preparare usoara, si, cum aveam sa aflu mai tarziu, reteta foarte versatila. Dulceata de capsuni si rubarba poate fi perfecta in combinatie cu mascarpone si clatite pufoase, iar iaurtul cu capsuni si rubarba nu e musai sa fie congelat, pentru ca e absolut delicios si servit la temperatura camerei (descoperire a pustiului meu, care nu a avut rabdare sa astepte) :) Sunt foarte incantata de rezultat. Cu siguranta, pentru mine, cea mai buna reteta cu rubarba ♥ 
Asa parca e mai usor sa ne luptam cu caldura :) Lady S a trecut la tinute de vara. Daca pana acum schimba cate 5-6-7 rochite pe zi, acum schimba toate costumele de baie :) Le asorteaza cu bentite aurii si flori in par. Pai cum altfel, doar este un bebelus – sirena –  fetita – printesa – zana, nu? 
 
inghetata capsuni 4bb

 

Frozen yogurt cu rubarba si capsuni

Ingrediente

  • 500 g capsuni
  • 3 tulpini de rubarba
  • 50 g zahar brun
  • 80 ml apa plata sau filtrata
  • 1000 g iaurt grecesc, cu 10% grasime (eu am folosit Olympus)
  • 3-4 lg miere
  • 1 lgt esenta vanilie

Mod de preparare

1. Punem intr-o cratita, la foc mediu, capsunile, rubarba taiata marunt, zaharul brun si apa. Cand da in clocot, reducem focul si amestecam din cand in cand. Dupa 15-20 minute, luam vasul de pe foc si lasam dulceata sa se raceasca.
2. Amestecam iaurtul, mierea si esenta de vanilie.
3. Pregatim vasele in care dorim sa punem inghetata la congelator. De aici inainte, fiecare procedeaza cum doreste: fie amestecam iaurtul cu dulceata inainte, fie alternam straturile. In oricare versiune, inghetata este delicioasa.
4. Noua ne-a placut cel mai mult inghetata "semi-inghetata" :) Poate si din cauza nerabdarii, insa asa ni s-a parut ca ne bucuram maxim de aroma fructelor si onctuozitatea iaurtului. Pofta buna!

 

inghetata capsuni a

 
Pofta buna! 
 
 
inghetata capsuni 5bb

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave