Ah, cat am asteptat florile de soc :) Minunata aroma de primavara tarzie, delicate flori ce decoreaza pretios cele mai frumoase prajituri. Si amintirile… Ah, amintirile… Vacantele la bunica mea, la curte. Borcanele enorme in care se odihneau flori mari de soc, mangaiate de razele soarelui. Paharul auriu racoritor care ne astepta dupa ce alergam o zi intreaga… Turtele cu dulceata… Atat de simplu, dar atat de bogat… Plin de suflet si savoare. Gradina. Papusile. Catelul. De m-as putea intoarce in timp…
Cu amintirile in suflet de parca ar fi fost ieri, am luat un pahar de licoare aurie, cateva capsune acrisoare, am iesit in gradina, doar eu si soarele, pasarile si gusterii verzi albastrui care stau nemiscati la soare. Vantul adie printre ramurile platanilor. De-as fi copil…
Da, am reusit, e socata ei… Aurie, delicata, usor acidulata… E socata ei… E socata mea… E copilaria ♥

socata (1 of 1)-4

Socata & capsune

Ingrediente

  • 2-3 flori de soc, mari si aurii
  • 250 g zahar alb sau brun (pentru o socata aurie, trebuie zahar alb)
  • 3-4 litri apa rece (filtrata sau plata)
  • 1/2 lamaie, taiata felii subtiri, rondele

Mod de preparare

1. Spalam cu mare grija florile de soc, lasandu-le cateva secunde in apa rece, apoi le stergem usor cu hartie de bucatarie.
2. Punem intr-un borcan zaharul, florile de soc, apa si feliile de lamaie, amestecam bine cu o lingura de lemn, punem un tifon la gura borcanului. Pastram socata la soare, 2-3 zile, pana capata o culoare frumoasa, aurie. Atentie, sa nu inceapa sa fermenteze si sa capete un miros neplacut.
3. Strecuram socata, apoi o pastram la frigider. O servim foarte rece, cu bucati de capsune proaspete. O minune!

socata (1 of 1)-6

 Acum sa repetam experimentele de anul trecut, Socata cu miere & cardamon si cea cu lavanda ♥
O duminica frumoasa! 

SaveSave