O dimineata insorita, puiuti mici si veseli chicotind prin camere, ochi mari albastri si un zambet cu gingiute si gropite in obrajori… Ce poate fi mai minunat? Ochisorii albastri ma privesc fix, hipnotizatori, cu rabdare, asteptand sa ma trezesc… Cam asa se intampla in ultima vreme: bebe reuseste de multe ori sa ma adoarma, apoi ma priveste cu o curiozitate care pare a nu se domoli, iar dimineata, pe la 5.45 – 6.15, se trezeste si incepe sa „vorbeasca”, sa rada la lampa din tavan si sa se uite la mine, parca intrebandu-se cand am de gand sa ma trezesc :) Cand deschid ochii, rade. Rade cu gingiutele ei adorabile si obrajorii bucalati, apoi papa si mai doarme o ora, doua. 
Azi, de cu ziua, am avut chef de joaca in bucatarie, dar, in acelasi timp, nu am vrut sa stau prea mult timp acolo. Doream sa „prind” o plimbare prin racoarea diminetii, mai ales ca stiam ca avea sa urmeze o alta zi foarte calduroasa. Am incropit rapid aceste verine sanatoase si frumoase. In sfarsit, am reusit sa folosesc si florile de ciboulette/chives/cepsoara ori puri, cum li se spune la Sant, Nasaud. Planta aromatica infloreste numai o data pe an, in mai, si atunci florile mov sunt o bucurie. Rezista numai cateva zile, trebuie culese rapid si pot fi folosite in salate sau decorativ. Au gust de ceapa :) Inveselesc orice salata. Imediat ce sunt culese florile, planta trebuie taiata radical, lasand numai  2 cm din frunzulitele subtiri, altfel devine lemnoasa si nu mai are gust. Firisoarele subtiri si ascutite de puri sunt perfecte si ele pentru decor.
 
 
Verinele sunt diverse feluri de mancare (aperitive, deserturi etc) servite in pahar in loc de farfurie. Mie imi plac foarte mult, de aceea am cumparat mai multe seturi de paharele transparente, de diverse dimensiuni, pentru a le folosi atunci cand am mai multi invitati. Efect garantat. Dragute si delicioase. Cele de azi au fost pregatite in timp record: pentru 4 verine am taiat marunt o sfecla mica (fiarta si racita, pastrata la frigider), 4 linguri de nuci, 2 felii toast Savoria si o legatura de patrunjel, am mixat aproximativ 8 linguri branza de capra cu 5-6 linguri iaurt bio, apoi am asamblat totul in paharele, strat dupa strat. Am asezonat cu sare si piper, putin suc de lamaie. 15 minute si gata! La plimbare, in curte. Mic dejun in aer liber. Un mic dejun colorat, savuros, delicios: verine cu sfecla, branza de chevre si nuci. Pofta buna!
 

 

In timp ce savurati verina minunata, va invit sa rasfoiti noua editie a revistei online What Liberty Ate – food with love (primavara vara 2012), cea mai frumoasa revista de food styling. In paginile acesteia veti gasi retete delicioase, fotografii adorabile, interviuri savuroase ale unora dintre cei mai faimosi bloggeri internationali (La Tartine Gourmande si Canelle Vanille) si ale unor bloggeri romani pasionati si talentati, sau mai bine zis, bloggerite pasionate si talentate, care imi sunt tare dragi: Ana Maria Ciolacu, Simona Haliga, Mihaela Pesa Dascalu. Tot in paginile revistei va asteapta si delicatele bijuterii Miss Babacilu, dar si multe alte surprize pregatite de Gabriela Iancu, inima acestui proiect. Pentru a accesa revista, click pe fotografia de mai jos.
 
Despre prima editie a revistei v-am scris cu mult drag si sinceritate. Am scris cu multa bucurie, o bucurie euforica, datorata participarii mele la acest minunat proiect. Puteti accesa prima editie a revistei toamna iarna 2011 cu un click pe fotografia de mai jos.O zi frumoasa si delicioasa va doresc ♥