„Mami, mie imi plac cel mai mult aceste cupcakes! Sunt cele mai bune!” spune baiatul meu mai mare in timp ce devoreaza pe nerasuflate cateva prajiturele abia scapate din sedinta foto :) „Mie nu imi plac!” Spune categoric pustiul meu mai mic. Oooooo… Avem o problema… Deja incepusem sa ma incrunt, cand pustiul nebunatic revine:”Nu-mi plac… Le iubesc!” Bine, mai, piticot, imi dai emotii? :)
Subiectul „neintelegerii”? Cupcakes cu apa de fleur d’oranger (Orange Blossom) si inima de zmeura si fistic, delicios decorate cu adorabile ornamente din ciocolata. Da, decoratiunile de pe cupcakes-uri sunt din ciocolata. Cand le-am primit de la Sugarspice.ro  am fost super incantata. In sfarsit sunt si in Romania si nu mai trebuie sa vin din alte tari cu valizele pline de accesorii pentru cupcakes. Clar, pe formele de hartie, pe florile roz si pe trandafirasii delicati scria Emily tea party. Ce sa pregatesc special pentru cea mai dulce petrecere on line? Am „crosetat” putin o reteta a faimoasei Hummingbird bakery din Londra si am umplut „inima” prajiturelelor cu zmeura si fistic. Intotdeauna m-am ferit de frostingurile prea dulci si m-am gandit ca zmeura usor acrisoara aduce echilibru unei prajituri de acest gen. Succes total.  Maine pregatim inca o serie. Daca nu, sunt amenintata cu „embargo” la pupici :)
 
cupcakes cu zmeura si apa de portocal
 

Cupcakes cu zmeura si aroma de floare de portocal

Ingrediente

Cupcakes

  • 280 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 lg praf de copt
  • putina sare
  • 80 g unt (nesarat, la temperatura camerei)
  • 1 lg apa de fleur d'oranger (apa de floare de portocal)
  • 240 ml lapte
  • 2 oua

Piure de zmeura

  • 150 g zmeura (proaspata sau congelata)
  • 2 lg fistic crud (fara coaja)

Frosting

  • 450 g zahar pudra (cernut)
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 lg apa de floare de portocal
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

1. Incingem cuptorul la 190 grade Celsius. Punem hartiutele de cupcakes, intr-o tava speciala.
2. Mixam untul, faina, zaharul, sarea si praful de copt pana obtinem un amestec cu aspect faramicios. Amestecam intr-un vas laptele, apa de flori de portocal si ouale. Turnam 3 sferturi din amestecul lichid peste cel solid si mixam pana se omogenizeaza, incorporand si eventualele depuneri de pe fundul si lateralele vasului. Turnam si restul de lichid, amestecam bine, evitand insa amestecarea in exces.
3. Umplem 3/4 din hartiutele de cupcakes cu aluatul astfel obtinut si coacem cupcakes in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute. Scoatem prajiturelele din cuptor si le lasam sa se raceasca pe o tava grill.
4. Punem zmeura si fisticul crud in blender si mixam bine pana obtinem o crema. Eu am folosit zmeura congelata si lama pentru gheata a blenderului manual. In cateva secunde era transformata in piure.
5. Mixam untul si zaharul, cu viteza mica, pana devine cat de cat omogen. Adaugam laptele si apa de floare de portocal, putin cate putin si amestecam din ce in ce mai tare, pana obtinem o crema pufoasa.
6. Luam un cupcake rece, il decupam usor, punem o lingurita de piure de zmeura si fistic in "inima" cupcake-ului, apoi punem crema de unt si ii dam forma dorita. Decoram cu zmeura proaspata sau decoratiuni minunate de la Sugarspice.

Nota

Adorabilele decoratiuni din ciocolata si formele de hartie pentru cupcakes sunt de la magazinul online Sugarspice.ro

 

cupcakes cu zmeura si apa de portocal (1 of 1)-3

cupcakes cu zmeura si apa de portocal (1 of 1)-4

cupcakes cu zmeura si apa de portocal (1 of 1)-5

cupcakes cu zmeura si apa de portocal (1 of 1)-14

cupcakes cu zmeura si apa de portocal (1 of 1)-9

cupcakes cu zmeura si apa de portocal (1 of 1)-12

SaveSave