Acum bebe doarme… A mancat bine si a adormit, dupa ce mi-a zambit semi adormita… Oh, nu, va rog nu-mi spuneti ca acest zambet scump este doar un gest reflex… Pentru mine este un moment pretios, magic, clipa cand puiul meu imi zambeste atat de frumos, incat imi vine sa nu-i mai dau drumul din brate :)
Imi  descopar minunea de fetita incet si fara graba… Las totul de-o parte numai pentru a fi cu ea, pentru a-i auzi respiratia…  Pe baietii mei scumpi i-am crescut cu presiunea vitezei, cu presiunea perfectiunii, cu presiunea de a nu gresi. Cautam mereu solutia perfecta, ca la carte.. Mi-a luat ceva timp sa realizez ca sunt prea multe carti si prea multe pareri pentru a exista o solutie perfecta, universal valabila… Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca nu trebuie sa ma mai grabesc. Ca trebuie sa apas pe frana… Mi-a luat ceva timp sa invat sa ma bucur de clipa, de momentele magice… Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca nu sunt intr-un concurs…
Acum m-am asezat in matca, urmez cursul apei, accept valurile ca pe ceva natural si… traiesc. Din dragoste, cu dragoste…
Clatite cu sfecla & love (21 of 21)
 
Doarme puiul meu, doarme… Inca putin si se va trezi pentru baita. Ii place sa inoate :)  Este foarte cuminte si deosebit de curioasa. Este foarte amuzanta cand devine interesata de ceva :) Ce fatzuca face! :) Are ochisorii albastru inchis, aproape albastru cobalt… Sa vedem spre ce culoare se vor duce: verzi ca ochii mei, caprui ca ai lui tati, sau albastri ca ai bunicului? Vom vedea…
 
Clatite cu sfecla & love (20 of 21)Tiny fingers, tiny toes,
New baby girl!
Multumesc, Alina draga, pentru superba felicitare ♥
 
Clatite cu sfecla & love (19 of 21)
 
Clatite cu sfecla & love (16 of 21)
 
Duminica dimineata am vrut sa-mi rasfat baietii, husband incuded, cu un mic dejun delicios in familie, asa cum obisnuiam sa pregatim in fiecare duminica. Ce sa pregatesc, sa fie delicios, sa fie surpriza si sa se pregateasca repede pentru a nu interfera cu masa puiutei mici? Sa fie clatite! Ce clatite? Imediat m-am gandit la clatitele roz, cu quinoa si sfecla, clatite pe care le-am descoperit de curand pe blogul A cozy kitchen, unul dintre food blogurile mele preferate. Reteta a fost dragoste la prima vedere, si cum la noi in casa pluteste dragostea in aer (independent de apropiata Valentine’s day), iar rozul ne invadeaza usor, usor, lovely pink pancakes au fost :)
Despre quinoa v-am mai povestit aici si aici. Quinoa, Mother Grain pentru azteci acum 5000 de ani, super aliment ce nu  lipseste din dieta noastra, contine proteina de calitate superioara, mai buna decat cea din carne, este foarte bogata in minerale, vitamine si acizi grasi, are un continut redus de grasimi. De-a lungul timpului m-am jucat cu quinoa pregatind placinta cu quinoa, susan si seminte de canepa, porridge de quinoa cu capsunequinoa cu naut, fructe uscate si spices, salata de sfecla si quinoa, curry de creveti cu quinoa si caju, dar clatite/pancakes cu quinoa nu pregatisem pana acum. Sa experimentam, nu?
Ce mic dejun putea fi mai potrivit acum, cand love is in the air in familia noastra, afara ninge de nu se mai opreste iar ceaiul cald si aromat asteapta sa fie savurat? Clatite. Clatite roz. Clatite cu dragoste sau mai bine zis, pentru baietii mei scumpi, cu dragoste, clatite  ♥
Clatite cu sfecla & love (2 of 31)
 

Clatite cu quinoa si sfecla

Portii 6 - 8
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 20 minutes
Total time 35 minutes
Meal type Breakfast, Dessert

Ingrediente

  • 70 g faina de quinoa
  • 70 g faina Slabesti mancand
  • 150 g faina alba
  • 3 lg zahar brun
  • 1 lg praf de copt (bio)
  • 3/4 lgt sare
  • 360 ml lapte
  • 120 ml iaurt bio
  • unt nesarat (topit, apoi racit usor)
  • 1 ou
  • aprox 120 mlpiure de sfecla (obtinut din 1 1/2 sfecla mare, fiarta timp de o ora, apoi curatata si transformata in piure in blender)

Mod de preparare

1. Amestecam intr-un vas toata faina, praful de copt, zaharul, sarea.
2. Intr-un alt vas amestecam laptele, iaurtul, untul topit si oul. Adaugam piureul de sfecla si amestecam bine.
3. Turnam amestecul lichid peste mixul de faina si amestecam cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pana obtinem un aluat cu aspect omogen. Atentie, nu trebuie sa amestecam in exces.
4. Incingem o tigaie antiaderenta, de preferinta o tigaie din ceramica, punem cate o lingura de aluat in tigaie, cand apar bule pe suprafata clatitei, o intoarcem, o mai lasam cateva secunde si scoatem clatita pe o farfurie. Repetam pasii, pana terminam aluatul.

Nota

Dupa ce am incercat diferite dimensiuni, am ajuns la concluzia ca o lingura de aluat este suficienta pentru a obtine clatite pufoase, cat mai omogene ca dimensiune, suficient de coapte la interior si nearse.

 

Clatite cu sfecla & love (10 of 31)

Clatite cu sfecla & love (6 of 31)

Clatite cu sfecla & love (8 of 31)

Clatite cu sfecla & love (4 of 21)