V-am spus eu ca „obsesia” mea roz nu are legatura cu Valentine’s day. A mea sweet little lady S este „vinovata” de atat de mult roz, mov, lila, violet in jurul meu :) Ieri am imbracat-o, pentru prima data, in rochita. Imi venea sa o mananc ca pe o prajiturica, atat era de dulce. Abia astept sa  o iau la cumparaturi si sa dam iama prin raionul cu rochite :) Pana la codite, se pare ca mai avem de asteptat… S are ceva par (dar pana la coditze mai avem cale lunga), spre deosebire de baietii mei care s-au nascut cam (acum e acum, cum sa spun, sa nu se supere?) cheliosi/ fara fir de par… Si asa au ramas pana pe la 1 an si 6 luni :)   S a luat frumos in greutate, a facut falcutze, mananca bine. Are 3 saptamani! Este puternica, o luptatoare. Se lupta sa-si ridice caputul, se lupta sa se intoarca de pe o parte pe cealalta, nu renunta usor. Baiatul meu mai mare este cazut in adoratie, ca si mine, si este ajutorul meu de nadejde la baita. Pustiul micutz, a venit ieri la mine, m-a imbratisat, i-a dat un pupic si surioarei lui, apoi mi-a spus incetisor: „Mami, uite, S are fatza de fata desteapta!” Interesanta concluzie :) Ce-o fi gandit atunci  S, care se uita la noi cu ochisorii ei frumosi, albastru cobalt?
Zilele trecute am primit Boba carrier-ul. Roz/lila, normal :) L-am incercat imediat si little lady S a dormit ca un puiut, doar ca pe mine ma cam durea spatele, prin urmare am lasat experimentul si pentru alte zile. Sambata mi-am luat inima in dinti, iar dupa ce am terminat rutina matinala a puiutei mele si am luat toti micul dejun, am pus-o pe Lady S, delicata mea micutza, imbracata intr-o rochitza inflorata, direct in Boba si ne-am apucat de brownies.
Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 3)
 
Am o usoara obsesie legata de sfecla zilele acestea, asa ca, dupa risotto cu sfecla, clatite roz cu sfecla, au urmat, firesc, brownies cu sfecla. De ce? Pregatind brownies cu sfecla mai reducem din cantitatea de ciocolata, devenind un fel de brownies de dieta. Cum aveam pofta de ciocolata, dar nu doream sa pun in pericol lapticul/burtica micutzei mele pretioase, aceasta reteta, preluata de pe site-ul rivercottage.net, mi s-a parut solutia ideala. Oricum, sunt foarte satiosi, suficient de ciocolatosi, cu o consistenta de moelleux la mijlocul prajiturii, dupa racire. Pentru un aer mai festiv, am pregatit si un frosting roz, cu Philadelphia cream cheese, absolut minunat. Toti cei care l-au gustat au fost incantati de gust. Nimeni nu a sesizat aroma de sfecla in brownies sau frosting. Concluzie: sfecla si ciocolata au o compatibilitate perfecta.  In fine, cum va spuneam, am pornit amandoua in aventura pregatirii brownies-urilor mult dorite, insa pe Lady S am „pierdut-o” pe drum :) Miscarea leganata, caldura corpului meu, bataile inimii mele, pupicii de pe capusor, nu stiu exact ce anume are efect hipnotizant si somnifer, dar nu rezista treaza in Boba :)  Adoarme instantaneu :) Nici  Kitchen Aid-ul, nici blenderul nu au trezit-o, atat de profund a adormit. Cam atat despre rasfatul nostru matinal. Am gustat si eu din brownies, ce-i drept cu moderatie, pentru ca mi-a fost teama de efectul ciocolatei si sfeclei asupra micutzei mele, insa nu am observat modificari semnificative in comportamentul ei.
Brownies cu sfecla, ciocolatosi, dar lejeri si un frosting roz, natural colorat, perfect. Pofta buna!

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-14

Brownies cu sfecla

Portii 6 - 8
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 25 minutes
Total time 40 minutes
Meal type Dessert
Region American

Ingrediente

  • 250 g unt nesarat (taiat cubulete)
  • 250 g ciocolata neagra (75% cacao, taiata cubulete)
  • 250 g zahar brun
  • 3 oua ecologice (mari)
  • 150 g faina (eu am utilizat faina "Slabesti mancand" - pentru patiserie)
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 100 g nuci (taiate bucati )
  • 250 g sfecla (fiarta, apoi transformata in piure, in blender)

Mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 170 grade C. Ungem o tava (20 x 20 cm) cu unt si o tapetam cu hartie pentru copt.
2. Topim untul si ciocolata la bain marie.
3. Amestecam zaharul si ouale, cu mixerul, pana obtinem o crema alba, pufoasa. Adaugam crema de ciocolata si mixam usor, adaugam faina, apoi piureul de sfecla si nucile, amestecand cu o lingura de lemn sau o spatula.
4. Punem aluatul in tava pregatita si lasam 20 - 25 minute la copt, in cuptorul incins. Atentie, prajitura nu trebuie sa fie prea coapta, in mijloc trebuie sa fie chiar mai moale, umeda.
5. Scoatem prajitura din cuptor si o racim fortat, punand tava intr-o alta tava cu apa rece si gheata. Taiem brownies cubulete.

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-5

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-6

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-10

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-24

Pink cream cheese frosting

Portii 20
Timp pregatire 15 minutes
Meal type Dessert

Ingrediente

  • 225 g unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 225 g cream cheese Philadelphia (la temperatura camerei)
  • 500 g zahar pudra (cernut)
  • 2 lg piure de sfecla
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 lgt suc proaspat de lamaie

Mod de preparare

1. Amestecam bine, cu mixerul, crema de branza Philadelphia, aproximativ 30 de secunde. Raschetam cu spatula din silicon, pentru a incorpora si eventualele depuneri de pe peretii si fundul vasului. Adaugam untul moale si mai amestecam 30 de secunde. Din nou incorporam eventualele depuneri. Adaugam piureul de sfecla, zaharul pudra, esenta de vanilie si sucul de lamaie, apoi amestecam cu mixerul, la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa, omogena. Pastram frostingul roz la frigider.

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-20

Brownies cu ciocolata si sfecla (1 of 1)-30

Brownies cu sfecla si frosting roz, deliciosi, ciocolatosi ♥ Am reusit, Little Lady S :)
 
Brownies cu ciocolata si sfecla (2 of 3)xoxo