Sincer, pana de curand nu stiam ca exista aceste fructe, coarne. Le-am descoperit printre retetele Antoninei, blogul Dulcegarii Culinare. Am crezut cu tarie ca mai degraba voi putea cumpara fructul pasiunii, sau orice alt fruct exotic, decat coarne :) Nu mica mi-a fost surpriza cand am gasit aceste fructe in Bucuresti. E drept ca era o singura cutie intacta. A doua (si ultima) era deschisa. Probabil nu am fost singura necunoscatoare in privinta lor si unii mai curiosi s-au hotarat sa guste pe loc :)

6191082865_28dd66b17b_o

Am cumparat  si catina si macese. Happy! Problema a aparut abia  cand am vrut sa pregatesc ceva bun, dulce, delicios si am cautat ceva idei-inspiratie.  Am aflat ca retete nu prea sunt. Sirop, ulei, deshidratate, dulceata, jeleu, da.  Prajituri, nu. Ah, si retete de lichior. Cornata cat cuprinde :) In cele din urma, am gasit o reteta pe bucataria.net si am luat-o ca punct de plecare in experimentul meu, adaptand-o dupa gustul meu.
Am pregatit toate ingredientele, coarnele rosii si frumoase asteptau sa devina desert. Mi-am luat inima in dinti si am testat o coarna. Bine am facut :) Super acrisoara, desi nu deranjant, cu un sambure maricel la interior. Of, si eu ma bucuram ca vor arata bine in tarta asa rosii si perfect ovale. Cu gandul la dintisorii micutilor mei, am inceput sa scot samburii fiecarui fruct, proces care a durat multisor, pentru ca sunt prea mici si prea ferme pentru a putea folosi aparatul de scos samburii cireselor. Oricum, a meritat. Tarta in sine dureaza foarte putin, doar rabdare sa avem sa se raceasca foarte bine. Ne-a placut combinatia de ciocolata alba si coarne acrisoare. Tarta cu ciocolata alba si coarne, cu aroma de Amaretto… Delicioasa ♥
Sper sa mai gasesc coarne. Deja visez cateva minuni de desert. Acum vine urmatoarea provocare: cum pregatesc macesele si catina? :) Idei?
xoxo

6191600600_b26704de6d_o

 

Tarta cu ciocolata alba, coarne & Amaretto

Ingrediente

Blat

  • 300 g biscuiti Belvita start 4 cereale
  • 100 g unt topit
  • 3 linguri Disaronno Amaretto

Crema

  • 450 g ciocolata alba (taiata bucati mici)
  • 220 ml frisca lichida
  • 225 g coarne (curatate de samburi)
  • 150 g nuci (taiate marunt)

Mod de preparare

1. Incingem cuptorul la 170 grade C.
2. Transformam biscuitii intr-un pezmet mai grosier, amestecam biscuitii cu untul topit si usor racit, adaugam Amaretto, punem biscutii in tava pentru tarta si presam bine pentru a obtine un blat cat mai compact. Coacem aluatul aproximativ 20 minute in cuptorul incins. Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca.

3. Punem frisca lichida pe foc; cand e aproape de punctul de fierbere, dar fara a da in clocot, luam vasul de pe foc, adaugam ciocolata alba; amestecam bine pana se topeste ciocolata. Adaugam untul si mixam bine, pana obtinem o crema lucioasa. Adaugam nucile si coarnele, turnam crema in blatul de tarta rece.
4. Pastram tarta la frigider cateva ore, apoi o servim.

 

6191083269_463e42a1e6_o

Pofta buna!