O tarta foarte simplu de pregatit si super gustoasa. Una dintre bunatatile pregatite in week end-ul all girls Mama mia :)  Combinatia de mere si scortisoara nu poate da gres, iar macadamia este noua mea obsesie  :)
PS: Un episod din faimosul show Dr Oz ne informa ca pe locul 1 in topul celor mai pline de pesticide produse ar fi merele. Tocmai merele pe care  baietii mei le mananca in cantitati industriale, non stop. Neavand mere bio in casa in permanenta, am cumparat de la Plafar un spray Fruit & Vegetable Wash, de la Earth friendly, care indeparteaza pesticidele, chimicalele, metalele grele, mizeria, bacteriile si ceara de pe fructe si legume. Functioneaza simplu: pulverizez pe fructe si legume, apoi le clatesc. Daca indeparteaza macar o parte din cele specificate de producator, tot este foarte bine.
O zi frumoasa ♥
 
5856118520_7f9ab6637c
 

150 g unt
200 g macadamia, pastrata in apa peste noapte
180 g zahar brun
2 lg zahar brun pentru presarat peste mere
3 oua
1 aluat de tarta (reteta aici)
3-4 mere, taiate felii subtiri, cat mai egale
putina scortisoara + zahar pudra

Incingem cuptorul la 200 grade C. Coacem intai aluatul (trebuie sa fie foarte rece, tava scoasa din frigider), aprox 10-12 minute.

Amestecam intr-un blender macadamia, pana obtinem un piure. Amestecam cu mixerul piure-ul de macadamia, untul, zaharul brun si ouale, pana obtinem o crema densa. Punem crema in tava pentru tarta, peste aluat.

Asezam deasupra rondelele de mere.

5856115942_5ec2c8f7d3

Presaram cu 2 lg de zahar brun.

5855564859_2febd84442

Introducem tava in cuptorul incins si lasam la copt pana devine aurie, iar crema capata consistenta. Scoatem din cuptor, lasam tarta sa se raceasca putin, presaram cu zahar pudra si scortisoara.

Servim cu inghetata de vanilie. Delicioasa!