Mama pregateste foarte des  quiche-uri delicioase.  Totul pare foarte simplu… Chiar ea spune ca este simplu…Of,  am tot citit retete si nu mi s-a parut vreodata ca ar fi usor sa faci quiche. In plus, am vazut tentative esuate, quiche-uri care nu s-au legat sau au „scazut” brusc, avand o forma cel putin unhappy… In cele din urma, mi-am luat inima in dinti si am pregatit unul la ultima Chocolate Sisterhood cooking party: in casa cu bujori. Nu stiu daca a fost magia bujorilor sau veselia choco sisters, dar tot „procesul” a fost floare la ureche. Un quiche delicios, o combinatie minunata de sparanghel si chorizo. Ador chorizo! Ce dor mi s-a facut de Spania, de tapas barurile din Sevilia, de terasele din Madrid, de plaja salbatica de la Atlantic… Vacantaaaaaaa… ♥

Quiche cu sparanghel (4 of 6)

Aluat

95 g faina + 1 lg apa + 55-60 g unt sarat + 1 lgt oregano uscat + 1 lgt busuioc uscat + 1/2 lgt patrunjel uscat

Umplutura

5 oua + 125 ml lapte + 125 ml smantana dulce + piper + sare
2-3 buc. ceapa verde + 1 catel usturoi (taiate marunt)
1 lgt oregano uscat + 1 lgt busuioc uscat
90 g chorizo, taiat marunt
1 legatura sparanghel, curatat (vezi aici cum), taiat bucati mari
50 g branza Rocquefort, taiata cubulete
50 g parmezan, proaspat ras
sare, piper

Incingem cuptorul la 180 grade C. Amestecam untul, faina, apa, putina  sare, piper proaspat macinat, oregano, busuioc si patrunjel uscat, pana obtinem un aluat faramicios. Il presam in forma de quiche, astfel incat sa acoperim complet peretii vasului cu un strat fin de aluat. Coacem aluatul 10-12 minute in cuptorul incins. Cand aluatul este gata, scoatem forma din cuptor.

Quiche cu sparanghel (1 of 6)

Intre timp pregatim umplutura: amestecam ouale, laptele, smantana, putina sare si piper proaspat macinat. Adaugam ceapa verde, usturoiul, oregano si busuiocul uscat, amestecand bine. Adaugam bucatelele de chorizo. Turnam umplutura peste aluatul copt, aranjam sparanghelul deasupra, apoi cubuletele de branza Rocquefort.

Quiche cu sparanghel (2 of 6)

Presaram cu parmezan proaspat ras.

Quiche cu sparanghel (3 of 6)

Coacem quiche-ul 20 de minute in cuptor (tot la 180 grade C). Timpul de coacere este aproximativ, de aceea este bine sa fim cu ochii pe cuptor: quiche-ul trebuie sa fie suficient de ferm, fara a se arde.

Quiche cu sparanghel (5 of 6)

Quiche cu sparanghel (6 of 6)

Se serveste cald, rece sau la temperatura camerei, cu o salata verde. Delicios!