Din cand in cand simtim nevoia unei nuante asiatice in mancarea noastra. In acest caz, avem urmatoarele optiuni: fie ne deplasam urgent  la un restaurant chinezesc sau thailandez, fie ne „jucam” putin in bucatarie cu ingrediente asiatice. Rezultatul este super delicios. In plus, masa e gata foarte repede si se pregateste simplu, simplu. Oare de ce le place copiilor atat de mult sosul de soia si mancarea chinezeasca in general? Poate pregatesc diseara un stir fry de pui, spanac, susan… Mmmmm… Pana atunci, incercati acest peste cu sos de soia & ghimbir, cu varza chinezeasca, servit cu orez. Am lasat fulgii de chilly (sau peperoncino) la sfarsit, pentru a fi kid’s friendly. L-am presarat cu muuuuult coriandru verde.  Nu pot sa-l am in frigider si sa nu-l folosesc… Pofta buna!
 
PS: Atentie ce fel de orez alegeti. Eu am ales un orez whole grain. Foarte fericita de alegerea sanatoasa, dar…  Pestele se pregatea frumos in cuptor… Totul calm.. Zen… Arunc orezul in apa fierbinte, ma uit la timpul de fierbere: 60 minute :) OK, s-a dus  perfect timing-ul meu. Gata cu Zen-ul. A doua oara am pus orezul la fiert din timp :)  Note to self: Intotdeauna citeste ce scrie pe ambalaj (inainte de a te apuca de gatit) :)

peste cu sos de soia si varza chinezeasca (8 of 11)

 

4 fileuri de peste alb
2 lg ghimbir proaspat, taiat marunt + 3 catei usturoi, taiati foarte marunt + 4 lg ulei de susan + 4 lg sos de soia + 3 lg sos de scoici (oyster sauce) + 1 lg zahar + 1 lg maizena
Varza chinezeasca, taiata marunt (feliute subtiri) + 1 morcov (taiat betisoare subtiri) + 2 lg sos de soia
Orez
Optional: Chilli flakes, coriandru verde, ceapa verde

Incingem cuptorul la 180 grade C. Pregatim 4 bucati de hartie pentru copt, suficient de mari pentru a cuprinde fileurile de peste. Taiem felii foarte subtiri varza chinezeasca si morcovii,  apoi le amestecam cu putin sos de soya.

peste cu sos de soia si varza chinezeasca (1 of 11)

Amestecam ghimbirul, usturoiul, uleiul de susan, sosul de soia, sosul de scoici, maizena si zaharul. In hartie pentru copt punem cateva linguri bune de varza chinezeasca, deasupra asezam pestele si turnam cateva linguri de sos. Putem presara acum si fulgii de chilli, daca vrem sa fie mai spicy. Inchidem bine papiotele, cum sunt stranse bomboanele in staniol, sigiland cat mai bine.

peste cu sos de soia si varza chinezeasca (4 of 11)

peste cu sos de soia si varza chinezeasca (6 of 11)

peste cu sos de soia si varza chinezeasca (7 of 11)

Lasam in cuptor aprox 30 minute. Intre timp fierbem orezul. Servim pestele imediat, fie simplu, fie presarat cu ceapa verde sau coriandru si fulgi de chilli.

peste cu sos de soia si varza chinezeasca (9 of 11)

Pofta buna!