Un snack minunat, pe care l-am descoperit printre postarile de pe facebook ale prietenei mele fb, Ramona. Sincer, nu mancasem naut copt pana atunci, dar suna tare bine ideea. Zis si facut. Oh, ce deliciu! De atunci, am pregatit de nenumarate ori naut copt, spre incantarea copiilor care il adora. Am folosit naut normal, naut cu bobite mici, m-am jucat cu tot felul de mirodenii, dar aceasta combinatie este favorita mea. Un snack sanatos si delicios, ideal pentru a inlocui chipsurile din comert. In curand, am sa va povestesc si despre chipsurile homemade pregatite din sfecla, spanac sau cartofi dulci. Merci, draga Ramona, pentru idee xoxo
PS: Mie imi plac foarte mult in ziua in care sunt pregatite. A doua zi parca nu mai sunt la fel de crocante. Cred ca ar fi mai bine sa nu pregatiti cantitati mari, ci numai pentru ziua respectiva.

spicy chickpeas (10 of 14)

250 g naut, pus peste noapte la inmuiat in apa rece
1 lingura garam masala + 1 lingura curry + sare fina
optional: 1 lgt de bobite de coriandru (usor zdrobite)

putin ulei de arahide sau de susan (depinde cat de aromate doriti sa fie bobitele)

Scurgem boabele de naut si le punem la fiert in apa rece, aprox 45 minute – 1 ora. Incingem cuptorul la 200 grade C. Tapetam o tava pentru cuptor cu putin unt si hartie de copt (sau o foaie de silicon). Scurgem boabele de naut, le lasam sa se raceasca putin, le stergem cat putem de bine pe hartie absorbanta. Presaram boabele cu restul de ingrediente, amestecam bine, apoi le rasturnam in tava pregatita in prealabil.

spicy chickpeas (5 of 14)

Nautul trebuie sa fie asezat intr-un singur rand. Lasam la copt aprox 30 minute, amestecand din cand in cand (pana bobitele devin crocante, dar fara a ne sparge dintii :)).

spicy chickpeas (6 of 14)

Bune, bune, bune, minunate!!!

spicy chickpeas (14 of 14)