A venit primavara ♥  Soare! Mi-e dor de levantica mea, de verdele crud, de pomii infloriti, de gradina mea cu plante aromatice, de micul dejun luat la umbra platanilor… Admirand soarele, mugurii copacilor, splendoarea inceputului de primavara, mi-a venit o idee: sa inaugurez o noua categorie pe blog. Sa-i spunem guilt-free dessert. Desert fara griji. Desert simplu, delicios, fara prea multe calorii. Desert fara griji legate de prea mult zahar, prea multa faina, prea multa frisca… Desert pe care sa-l savurezi fara a te simti vinovat, fara a numara caloriile. Voi incerca sa strecor de acum inainte printre retetele de pe blog si astfel de minunatii delicioase.  Pentru inceput:  grapefruit cald cu ghimbir, o nebunie acrisor aromata. Desert sau mic dejun de vis? 

Grapefruit cu ghimbir (1 of 1)-12

Simplu si rapid. Incingem broilerul (grillul din partea superioara a cuptorului). Luam 1 grapefruit, il taiem in jumatate.
 
 
Grapefruit cu ghimbir (1 of 1)-3
 
Il asezam intr-o tava pentru cuptor. Presaram deasupra fiecarei jumatati 2 linguri de zahar brun si 1/4 lgt ghimbir macinat.

Grapefruit cu ghimbir (1 of 1)-5

Grapefruit cu ghimbir (1 of 1)-7

Punem tava cu grapefruit sub broiler (la distanta cat mai mica de broiler) si lasam fructul acolo pana se topeste zaharul, transformandu-se intr-un siroup delicios. La broilerul meu, grapefruit a fost gata in aprox 10 minute, dar perioada poate varia foarte mult. Atentie! Fiti cu ochii in 4 sa nu se arda desertul :)  Se serveste imediat, direct din coaja.

Grapefruit cu ghimbir (1 of 1)-11

grapefruit cu ghimbir

Minunat!
Reteta preluata de la Joy the baker <3
 
 

SaveSave