Ador gustul de halva! Imi place inghetata cu halva. Imi plac delicioasele prajituri cu halva pe care le-am mancat in Israel. Halva simpla, cu fistic, cu ciocolata…  Cand am reusit, in sfarsit,  sa pun mana pe reteta aceasta, am fost super fericita! Imediat am incercat-o. Este foarte frageda si delicioasa. Nu mai spun cat de minunat miroase in casa cat timp prajitura este in cuptor ♥
prajitura-cu-halva-si-fistic-1-of-11

4 oua mari, la temperatura camerei
500 ml frisca lichida
400 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
1/2 lgt sare
375 g faina, cernuta + 1  1/2 lgt praf de copt (se amesteca bine)
120 ml tahini
120 ml miere
200 g halva cu fistic, sfaramata

Se incinge cuptorul la 160 grade C. Se unge forma de prajitura  cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se amesteca ouale, frisca licjhida, zaharul, esenta de vanilie, sare, pana se obtine un amestec omogen. Se adauga faina + praful de copt si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se toarna 1/3 din aluat in forma. Se pune jumatate din pasta tahini, apoi jumatate din miere si jumatate din cantitatea de halva. Urmeaza un alt strat de aluat, apoi restul de tahini, miere si halva. Se toarna ultima treime de aluat. Cu un cutit se fac cateva rotocoale in interiorul aluatului, cu grija, pentru a „raspandi” amestecul de halva si fistic + tahini prin aluat.

slide11

Se coace prajitura 50 minute la cuptor (testati cu o scobitoare: inserata in interior trebuie sa iasa fara urme de prajitura).

Se lasa sa se raceasca in forma (minim 20 minute). Se serveste presarata cu halva.

Minunata! Perfecta pentru o cafea cu hel / cardamon…