Sunday is roasting day :) Duminica imi place cel mai mult sa folosesc cuptorul. O pulpa de miel, un pui umplut, rata, tot felul de bunatati care se coc incet, rumenindu-se in cuptorul incins. Casa e plina de arome delicioase, iar noi putem sa ne vedem de lucruri mai importante. De exemplu, sa ne jucam :) Cand ati incercat ultima oara sa alergati cu copii afara, sau o ascunselea… Sa nu mai zic de epuizanta leapsa… Doamne, ce viteza au copiii! Cat sunt de fericiti dupa o fugareala zdravana… Daca-i prea frig, poate facem un puzzle, uneori mai facem si un campionat pe Playstation, suficient cat sa ne bata pustiul meu mic,  mare pasionat (pana renuntam). Sau citim impreuna. Oricat de bine stiu sa citeasca, tot se bucura sa ne auda vocea, sa le citim. Sambata pustii mei au pregatit prajituri. Baiatul meu mai mare s-a „aruncat” in ciocolata si a pregatit o minunata chocolate cake.  Ce fata amuzata avea cand ungea tava cu unt, sau cand topea ciocolata in bain marin. Micutul a ales sa pregateasca cupcakes cu lamaie si mac. Amandoua prajiturile delicioase! Cat de mandri au fost ♥ Orice lucru, oricat de mic, realizat impreuna cu copiii, inseamna mult. Spre seara strangem randurile si ne uitam la un film impreuna… Family movie evening. Happy Sunday ♥

 

Ingrediente:

1 pulpa de miel de aprox 2 kg
7-8 catei de usturoi, curatati
7-8 capatani de usturoi (intregi)
6-7 lg ulei de masline
o mana de ramurele de cimbru verde
sare de Guerande (gros sel)
piper proaspat macinat

Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se spala bine pulpa de miel. Se sterge cu hartie absorbanta.

Cu un cutit ascutit se fac incizii in care se introduc cateii de usturoi. Se unge pulpa de miel cu ulei de masline, se presara cu gros sel si piper proaspat macinat.

Se coace mielul in cuptor aprox 40 minute. Se scoate tava din cuptor, se adauga capatanile de usturoi si cimbrul verde, apoi se introduce din nou tava in cuptor timp de 40-50 minute.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminiu timp de aprox 15 minute.

Delicioasa!