Un fel de tarta cu mere si crema de migdale, delicioasa si rapida. Eu m-am tot ferit de aluatul congelat cumparat din magazin, insa aceasta reteta a avut atat de mult succes, incat prevad ca-l voi mai folosi. Am ceva planuri… N-am vazut desert care sa se „dezintegreze” mai rapid din farfuriile baietilor mei :) Adorabila ♥
 
apple-gallete-1-of-1-8

Baza

1 aluat congelat de puff pastry, dezghetat

Crema frangipane

50 g zahar alb + 40 g unt nesarat, la temperatura camerei
1 ou mare + 1/2 lgt esenta de vanilie
45 g migdale macinate fin + 1 lg faina

Umplutura

2-3 mere mari + 2 lg zahar pudra + 1 lgt scortisoara + 1/4 lgt ienibahar

Se dezgheata aluatul si se taie in 6 bucati egale (pe o suprafata pudrata cu faina). Se aseaza pe o tava pentru copt.

Se pregateste crema frangipane: se amesteca bine zaharul si untul pana se obtine o crema pufoasa. Se amesteca oul si esenta de vanilie. Se adauga migdalele macinate si faina.  Se imparte egal crema frangipane pe cele 6 bucati de aluat; se intinde cu grija, fara a acoperi si marginile. Se pune tava la rece minim 30 minute.

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se spala merele, se sterg bine, se indeparteaza semintele, se taie felii. Se amesteca merele cu zahar, scortisoara si ienibahar, cu grija, fara a se rupe feliile. Se scoate tava cu aluat din frigider si se pun feliile de mar deasupra cremei frangipane, suprapunandu-le.

apple-gallete-1-of-1-7

Se coc 15 – 20 minute.

Se scot din cuptor, se presara cu zahar pudra si se introduc din nou in cuptor, sub grill/broiler, pana devin aurii (atentie! pot fi gata in 2-3 minute).

apple-gallete-1-of-1-19

Delicioase servite cu frisca sau inghetata de vanilie ♥