„Maine la ora 7 dimineata vine ghidul sa va ia de la hotel.” OK. N-ar fi fost o problema, in mod normal. Dar existau cateva mici issues: 1) e vacanta; 2) nu sunt o persoana matinala; 3) este 1 IANUARIE!!! Dupa petrecerea de Revelion sa te trezesti la ora 7 pentru a merge o ora cu masina sa vezi o piata plutitoare… Eu am spus „No, thanks”. Sotul meu, matinal de felul sau, a spus „Yes”. Si yes a fost. Ce bine ca m-a contrazis si a fost ferm pe pozitii. Floating Market – Bangkok. Nu cred ca mi-a placut mai mult o alta piata in lume. Forfota, barcile, pitorescul culorilor, fructele, sunetele si, nu in ultimul rand, mirosul de mancare thai pregatita direct pe barcutele acelea mici. De ce mancarea aici miroase mult mai apetisant decat in orice alt restaurant? Lesin de pofta numai gandindu-ma…

Masina ne-a lasat la un loc de imbarcare. Ne-am urcat pe un long boat si am pornit pe „canalul – autostrada” directia floating market. De cate ori trecea in viteza o alta barca pe langa noi mi se facea inima  cat un purice, imaginandu-mi cum ma stropeste apa aceea verde, namoloasa… Surpriza: nu a fost cazul. Cum or fi construite aceste barci de nici o picatura de apa nu ajunge pe calatori?

Floating market - Bangkok (1 of 66)

Floating market - Bangkok (4 of 66)canalul autostrada

Floating market - Bangkok (16 of 66)

Case, flori, palmieri, trotuare suspendate, rufe spalate chiar in apa din canal, vase asemenea… Oameni fericit. Thailandezii rad mereu. Indiferent daca inteleg sau nu inteleg ce le spui, ei rad… The land of smiles!

Floating market - Bangkok (64 of 66)

Floating market - Bangkok (63 of 66)

Floating market - Bangkok (65 of 66)

Floating market - Bangkok (6 of 66)

 Am coborat din long boat si am luat-o pe jos inspre floating market. Peste tot restaurante mici, aglomeratie… Intre timp, poate o foto cu un sarpe?

Floating market - Bangkok (53 of 66)

Am trecut pe langa o piata cu fructe, nenumarate fructe. Ia sa vedem, pe care le stiti? Din care ati gustat? Va plac?

Floating market - Bangkok (28 of 66)
Gluay: banane

Floating market - Bangkok (39 of 66)
Chom-Poo: rose apple

Floating market - Bangkok (29 of 66)
Lam-Yai: Longan

Floating market - Bangkok (33 of 66)

Floating market - Bangkok (30 of 66)
Mang-Koot: Mangosteen

Floating market - Bangkok (34 of 66)
Ngor: Rambutan

Floating market - Bangkok (35 of 66)

Floating market - Bangkok (41 of 66)
Carambola stars

Floating market - Bangkok (40 of 66)
nuci de cocos

De dragul vanzatoarei, am banuit eu :), sotul meu a cumparat foarte multe fructe.

Floating market - Bangkok (37 of 66)Sa vinzi fructe si sa stai toata dimineata in pozitia asta? Sa mai si zambesti non stop?

In sfarsit, ne-am urcat intr-o barca. O doamna draguta ne-a atentionat sa ramanem pe centrul banchetelor. N-am plutit 2 minute, ca o alta doamna draguta, dar fara dinti, a luat un carlig lung, a agatat barca si ne-a ancorat. Ca sa ne lase sa plecam, cred c-ar  trebui sa cumparam ceva :) Si uite asa, din agatat in agatat, am ajuns sa ne mai „ingreunam”  cu ceva pungi: dragoni, broaste – instrumente muzicale, balsam de tigru, balsam de maimuta, inele din par de elefant, vederi, carticele… Tot felul de prostioare dragute, dar care la bagaj s-au simtit… Am nevoie de gentuta lui Hermione din Harry Potter… Stiti, cea in care punea tot felul de lucruri, micsorandu-le.

Floating market - Bangkok (14 of 66)

Floating market - Bangkok (23 of 66)

Floating market - Bangkok (26 of 66)

Floating market - Bangkok (50 of 66)

Mancarea pregatita pe barcute are cel mai apetisant miros. De ce? Nu stiu. Intr-un astfel de spatiu n-as putea face nici omleta, dar acesti oameni pregatesc cu o dexteritate extraordinara tot felul de bunatati. Imi pare rau ca foto nu pot capta si miros si arome :)

Floating market - Bangkok (44 of 66)

Floating market - Bangkok (43 of 66)

Floating market - Bangkok (45 of 66)

Floating market - Bangkok (46 of 66)

Floating market - Bangkok (48 of 66)

Floating market - Bangkok (49 of 66)

Floating market - Bangkok (51 of 66)

Floating market - Bangkok (52 of 66)

Floating market - Bangkok (54 of 66)

Floating market - Bangkok (55 of 66)

Floating market - Bangkok (56 of 66)

Floating market - Bangkok (57 of 66)

Floating market - Bangkok (58 of 66)

Floating market - Bangkok (59 of 66)

Floating market - Bangkok (60 of 66)

Floating market - Bangkok (61 of 66)

Floating market - Bangkok (62 of 66)

Turistica sau nu, floating market este minunata… Uneori este bine  sa ai un sot incapatanat, care sa insiste sa te trezesti la 6 dimineata pe 1 ianuarie sa vizitezi floating market :) Cred ca va fi un an foarte busy, daca am inceput atat de dimineata si atat de aventuros :)
Ah, sa nu uit. Ajunsi la hotel, ne-am repezit pofticiosi la fructele cumparate. Toate bune si frumoase pana am vazut cum dintr-o punga incep sa iasa furnici suficient de maricele pentru a ma panica. Ia papucii si incepi sa le capacesti. Strange punga si fugi cu ea afara. Nu tocmai rapid sa cobori de la etajul 41… Stai cu ochii in 4 sa nu fie inca furnici in camera. Sper ca nu am infestat minunatia de hotel cu furnici gigante :)
 

SaveSave