Imi place mirosul de cocos in cuptor. Am pus in prajitura cateva mere si am marmorat-o cu lamaie, in ideea ca vor diminua din dulceata unei prajituri cu cocos. Buna alegere :) In timp ce pregateam desertul, amestecand ingredientele, puiutul meu mic a venit pe langa mine. Pauza de pupici si giugiuleli, pana cand ma intreaba: „A ce mirosi?” „A cocos”, ii raspund. „Pot sa te mananc?”, m-a intrebat :) Alti pupici, alte giugiuleli… Gluma, gluma, dar nu mai avea rabdare sa scot prajitura din cuptor. Data viitoare am de gand sa pregatesc glazura x 2, pentru a glazura fiecare felie. Delicioasa
 
prajitura-cu-mere-si-cocos-11-of-163

Ingrediente

350 g zahar pudra
180 g fulgi de cocos
250 ml lapte de cocos
2 mere mari, fara coaja si seminte, taiate cubulete
4 oua, mari, la temperatura camerei
250 g faina + 2 lgt praf de copt

Glazura de lamaie

20 g unt, la temp. camerei + 125 g zahar pudra, cernut + 2 lg suc de lime

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza cu unt si faina o tava circulara (removable buttom), diametru aprox 24 cm.

Se pun fulgii de cocos intr-o tigaie incinsa, la foc foarte mic, se amesteca des, cu o lingura de lemn, pana prind usor culoare. Se racesc complet.

Se amesteca bine zaharul, fulgii de cocos, laptele de cocos si ouale.

Se adauga  faina si praful de copt, amestecand bine. Se adauga merele si se amesteca utilizand o lingura de lemn. Se toarna prajitura in forma si se coace aprox 1 ora.

Se scoate din cuptor, se indeparteaza tava, se lasa la racit.

Cand prajitura este rece, se pregateste glazura de lamaie. Se amesteca foarte bine untul si zaharul, apoi se adauga sucul de lime, putin cate putin, pana se obtine un lichid cremos, dens. Se toarna peste prajitura.