Totul a pornit de la o stire in revista Bazar. Cateva randuri despre cosul-bio. Legume bio. Livrare la domiciliu. Abonament. Am intrat pe site-ul lor cosul-bio.ro,┬á am completat abonamentul si am revenit la treburile mele… In 30 minute am primit un telefon. Amabil si politicos, un domn verifica datele comenzii, identifica posibilitatea livrarii si promitea ca revine joi. Joi a fost in fata portii cu tot ce am comandat. Sunt foarte fericita! Acum astept cu nerabdare sa le pregatesc. Rosiile sunt foarte bune. Au fost testate primele ­čÖé Sunt curioasa ce noutati vor avea… Am inteles ca mi se va trimite un newsletter cu bunatati de sezon… Ma incanta ideea de a avea lucruri de calitate, bio, livrate la domiciliu, de oameni gospodari si politicosi. Romani. Asa (inteleg eu ca) sunt romanii.

De ce bio?

– Plantele sunt crescute f─âr─â substan┼úe chimice nocive (pesticide, insecticide, azota┼úi, ierbicide, fungicide), semin┼úele nu sunt modificate genetic, iar produsele finale nu sunt iradiate pentru „p─âstrarea prospe┼úimii” timp ├«ndelungat!
– Alimentele BIO, confer─â rezisten┼ú─â ├«n fa┼úa bolilor!
– Alimentele BIO au, pur ┼či simplu, un gust mai bun !
– Vei avea mai mult─â energie, prin eliminarea toxinelor din alimenta┼úie!
– Alimentele BIO sunt mai bogate ├«n vitamine, minerale ┼či fibre, p─âstr├óndu-┼či calit─â┼úile nutritive pentru mai mult timp!
– Agricultura BIO protejeaz─â natura, nu polueaza solul, apa ┼či aerul cu substan┼úe chimice!

De ce sunt mai scumpe produsele bio?

– Productivitate de cel pu┼úin 3 ori mai mic─â din cauza faptului c─â nu se folosesc ├«ngr─â┼č─âminte chimice ca ajutor de cre┼čtere rapid─â ├«n greutate ┼či ca scurtare a timpului de cre┼čtere
– Recolta nu se poate ap─âra de insecte, roz─âtoare ┼či buruieni cu ajutorul insecticidelor, ierbicidelor etc.
– Mijloacele de ap─ârare sunt naturale, scumpe ┼či nu at├ót de eficiente ca ├«n cazul otr─âvurilor chimice
– Costurile de certificare ┼či „perioada de conversie” a p─âm├óntului, de minimum 2 ani
– Perisabilitatea m─ârita – nefiind iradiate

P.S. Au trecut deja cateva saptamani de cand „vine” cosul bio. Saptamana aceasta am comandat si spanac, conopida, sfecla, praz (baby leeks), rosii cherry in ghiveci (sooooo sweet). Delicioase… Salata de sfecla cu spanac minunata, prazul la cuptor delicios, conopida cu chimen sau curry nebunie… I’m loving it ­čÖé