Ador sa folosesc cuptorul. Iti confera o libertate foarte mare in bucatarie, faci un minim de pregatiri, apoi 45 minute, 1 ora ai timp sa pregatesti garnituri, desert, sa pui masa, sa te joci cu copiii sau sa citesti o carte… Ce-ti place… Din fericire am un cuptor minunat,  care nu da gres. Prin urmare, din nou la cuptor, un piept de curcan delicios, in crusta de cimbru verde si roasted autumn vegetables. Ok, gasim legumele acestea tot anul, insa eu le pregatesc la cuptor numai toamna… Toamna mea are aroma de dovleac, praz, ciuperci, gutui, prune, struguri, pastarnac… A venit, a venit toamna…
 

 
 

1 piept de curcan
1 capatana de usturoi, separata in catei, necuratati de coaja
7-8 frunze de salvie verde + o mana de ramurele de cimbru
unt, taiat felii
fleur de sel, piper
1 cup supa pui
pentru garnitura: cartofi, pastarnac, morcov, eventual felii de dovleac

Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se spala pieptul de curcan si se sterge bine cu hartie absorbanta.

Intr-o tava  se pun cateii de usturoi si frunzele de salvie. Pieptul de curcan se unge cu ulei de masline si se pune peste usturoi. Se presara cu sare si piper, apoi se „imbraca” in ramurele de cimbru si se pune deasupra  untul.

Se pune la cuptor timp de aprox 40 minute (test: se inteapa carnea cu o scobitoare: daca iese un lichid roz, trebuie sa mai stea in cuptor). Se scoate pieptul din cuptor, se transfera pe un platou si se acopera cu folie de aluminiu (aprox 10 – 15 minute).

Intre timp se pregateste sosul: se pune tava pe aragaz, la foc iute, se adauga supa fierbinte, se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana se dizolva orice urme „solide”.  Cand scade sosul, devenind mai dens, se strecoara.

Ca garnitura am folosit roasted autumn vegetables: am spalat bine legumele; am fiert cartofii 10 minute, apoi i-am taiat felii; am taiat pe lungime morcovii si pastarnacul; am adaugat o capatana de usturoi, necuratata; am pus toate legumele intr-o tava, le-am amestecat cu  ulei de masline, sare, piper si le-am pus  la cuptor in acelasi timp cu pieptul de curcan. Ar trebui sa fie gata in acelasi timp.

Delicios!