Scaloppini sunt fileuri de carne foarte subtiri (vita, porc, pui), gatite in sos de vin. Eu am pregatit scaloppini de pui cu lamaie & capere si au  fost minunate. Fileurile se tapeteaza usor in faina si se prajesc, insa nu trebuie sa arate ca niste snitele… Am folosit faina integrala, nu de alta, dar era singura pe care o aveam in acel moment in casa :). Se prajesc in transe, fara a aglomera tigaia, pentru a nu se „fierbe”. Se scurg bine pa hartie absorbanta, timp in care se pregateste sosul de vin.  Feliutele de lamaie si caperele fac ca sosul sa fie foarte fresh, minunat.   Ca garnitura am pregatit niste gnocchi cu unt si cimbru.

2 bucati  piept de pui, fara piele

1/2 cup faina
1 lg sare
1/2 cup unt
1/4 cup ulei de masline
1 cup supa de pui
2 linguri capere, clatite cu apa rece si scurse
1 lamaie taiata felii subtiri
1 legatura de patrunjel
sare si piper

Se taie pieptul de pui in jumatate pe lungime, se pun bucatile intre 2 folii de plastic si se bat pana devin subtiri, de max 0,5 cm.

Se combina faina cu putina sare. Se tapeteaza cu faina puiul si se indeparteaza excesul.

Se incinge uleiul si untul intr-o tigaie mare, se pun cateva fileuri de pui in tigaie, fara a fi ingramadite.  Se prajesc la foc mediu, pe ambele parti, pana devin aurii, fara a se arde. Se repeta operatiunea cu celelalte bucati de pui. Se pun la scurs pe hartie absorbanta.

Dupa ce s-a prajit tot puiul, in aceeasi tigaie, fara a o spala, se adauga vinul si supa de pui. Se lasa la foc mediu pana scade sosul la jumatate (sa devina cremos). Se adauga lamaile si caperele.

Se pune puiul in farfurii, se aduga sosul, se decoreaza cu patrunjel. Se poate servi cu pasta sau  piure.

Scaloppini de pui cu lamaie

Delicios…

aprox 4 persoane