Intotdeauna m-am ferit sa gatesc „bucatele” de curcan. M-am mandrit mereu cu super power roasted turkey, curcanul meu perfect, pregatit „la cererea”  prietenilor si familiei cu orice prilej ce parea prielnic :)  Thankgiving, Halloween, anul nou… Aveam senzatia ca, spre deosebire de carnea frageda si alba a unui roasted turkey intreg, un piept de curcan la cuptor nu poate fi altfel decat uscat… Cat m-am inselat… Am realizat acest lucru cand mama mea a pregatit un piept de curcan de ti se topea in gura. Copiii au „aprobat” reteta si uite ca am inceput sa facem variatiuni pe aceasta tema.
Am cumparat un piept de curcan mare si frumos de la Mega image si am dat drumul… Din fericire, le-a placut la nebunie si reteta mea… Sa nu mai spun ca orice leftovers sunt delicioase intr-o salata de curcan sau sandwich cu curcan…

1 piept de curcan mare si frumos, fara os

1 lamaie confiata sau 1 lamaie proaspata, taiata rondele subtiri

1 ceapa, taiata rondele

1 cana supa pui

fleur de sel, piper proaspat macinat

Umplutura

2 catei usturoi

5-6 linguri de busuioc verde

3-4 linguri migdale pisate

sucul unei lamai

1-2 linguri ulei de masline

sare mare

Se incinge cuptorul la 210 grade C.

Se spala pieptul de curcan si se usuca bine pe hartie absorbanta.

Intr-un mojar se pune usturoiul si sare mare, apoi se zdrobesc bine. Se adauga busuiocul si se zdrobeste si acesta. Se adauga uleiul de masline si sucul de lamaie, apoi migdalele pisate. Se amesteca bine.

Se zdrobeste usturoiul si busuiocul.

Se adauga migdalele, uleiul de masline si sucul unei lamai.

Se taie pe orizontala pieplul de curcan, aprox pe jumatatea grosimii, dar nu pe toata suprafata, ca si cum am crea un buzunar. Se umple acest buzunar cu amestecul de busuioc & migdale, pastrand o parte pentru exterior. In tava pentru cuptor se pun intai rondelele de ceapa, apoi pieptul de curcan. Se  freaca bine curcanul cu restul de amestec de busuioc. Se presara cu fleur de sel si piper, apoi putin ulei de masline. Se pun cateva rondele de lamaie deasupra si restul se pun in jurul curcanului in tava. Se pune supa de pui in tava. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se pune amestecul de busuioc & migdale in „buzunarul” creat si pe exterior. Se pun feliile de lamaie.

Dupa aprox 40 minute, ar trebui sa fie gata, insa depinde de dimensiunea pieptului de curcan. Intepati carnea cu o scobitoare sau o frigaruie de lemn; daca zeama este rozalie/rosiatica, atunci trebuie sa mai stea in cuptor.

Dupa ce este scos din cuptor, se acopera cu folie 10 minute, apoi se serveste, feliat subtire, cu putin sos deasupra. Excelent cu cous cous.

Aprox 4 persoane.