Intr-o seara am vrut sa incerc un desert lejer. Aveam tot ce trebuie pentru o tarta cu zmeura si capsuni, insa am vrut sa variez putin. Prin urmare, am luat o tava pentru  muffin si am transformat-o in forme de tarte micute. Cu jumatate din reteta de aluat pe care o aveam deja in congelator am pregatit 12 mini tarte dragalase. Super rapid, no fuss. Delicioase!

mini tarte cu fructe 2 (1 of 1)-4

1 aluat tarta
1 cutie Mascarpone
1/2 lgt esenta vanilie
zmeura si capsuni
2 linguri dulceata de afine + 2 linguri apa

Se scoate aluatul de tarta din congelator, daca il aveti pregatit in prealabil, sau din frigider, daca il pregatiti in aceeasi zi. Se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 12 forme de mini tarte sau o tava pentru 12 muffins. Se taie felii aluatul, se inmoaie usor, se modeleaza in forma de tarta/cosulet, apoi  se pune in formele de muffins pregatite in prealabil.

mini tarte cu fructe (1 of 1)

Se patreaza tava in frigider, invelita in folie de plastic, aprox 1 ora. Se  incinge cuptorul la 180 grade C. Se scoate tava din congelator, se indeparteaza folia de plastic si se introduce imediat in cuptor, timp de aprox 13-15 minute, pana cand tartele devin aurii. Se racesc complet.

mini tarte cu fructe 2 (1 of 1)

Intre timp se amesteca mascarpone cu esenta de vanilie pana se obtine un amestec cremos. Se spala fructele si se scurg bine pe hartie de bucatarie. Se pun 2 lg de dulceata de afine si 2 linguri de apa intr-un vas pe foc si se amesteca pana  se obtine un sirop lipicios. Aluatul de tarta complet racit se pensuleaza cu siropul de afine, se pun 1 – 2 linguri de crema de mascarpone, apoi fructe cat cuprinde.

mini tarte cu fructe 2 (1 of 1)-3

Sunt delicioase. Bon apetit!