Flourless chocolate cake – „the mother of all chocolate cakes” Sophie Dahl

The Delicious Miss Dahl

Sunt atat de multi famous chefs, atat de multi TV cooking show stars, atat de multi bloggeri talentati, incat de multe ori te intrebi daca poti alege favoriti… In toata „aglomeratia” aceasta, apare Sophie Dahl, fost top model, de fapt primul oversized top model ever, scoate o carte de bucate minunata, scrie despre pasiunea ei pentru mancare, despre familie, despre moda, despre prieteni si te cucereste. Un zambet de milioane si piele de portelan, Sophie se simte bine in pielea ei. Gateste cu drag pentru ea si pentru prieteni si ne povesteste cu umor despre viata ei. In perioada ei de oversized, desi foarte faimoasa si cu super joburi, s-a dus la un celebru antrenor de fitness si i-a cerut sa o transforme (ca tonus, of course) in Cindy Crawford. A doua zi, acest trainer ii lasa un mesaj pe telefon si uita sa inchida, apoi vorbeste cu un alt tip despre „her huge butt”… Incercarile de a slabi nu au dat roade, ce-i drept nici nu s-a chinuit prea rau, insa o sesiune de lucru in India inseamna pentru ea inceputul unei perioade dureroase. Slabeste rapid zeci de kg, fara dieta, arata palida, o umbra a Sophiei de pe vremuri. Taximetristii o campatimesc „I liked you better when you were fat…” , „Trust me, me too…”, spune ea. In cele din urma afla ca este vorba de un parazit, se trateaza, se insanatoseste, incepe sa faca Yoga, renunta sa manance carne, desi pregateste   the sunday roasted chicken pentru prieteni… Viata ei intra in normal. Este prietena cu Jamie Oliver care ii face un super review la carte… Mie imi place enorm! Este atat de sincera, de normala, de amuzanta… Fotografiile sunt minunate si toate retele pe care le-am incercat sunt the yumminess in person.
Azi va prezint Flourless chocolate cake – „the mother of all chocolate cakes”, cum o prezinta chiar Sophie. Prajitura este mai buna a doua zi, foarte rece. Eu am incercat-o  simpla. A doua oara am pus pe ea creme fraiche si zmeura, cum recomanda Miss Dahl. Trust me, este delicioasa…
6383885783_3d95e216c2_o

300 g ciocolata amaruie (75% cacao)
225 g zahar praf
180 ml apa fiarta
225 g unt sarat, taiat cubulete
6 oua, separate albus/galbenus
1 lingurita cafea instant (ness)
1 lg esenta de vanilie

Se tapeteaza (cu unt si faina sau hartie pentru cuptor) o forma circulara de prajitura, cu diametrul de 23 cm; de preferinta tava cu removable bottom,  insa trebuie sa fie etansa (in prima faza prajitura e foarte lichida). Se incinge cuptorul la 180 grade C. In blender se transforma ciocolata si zaharul in pulbere fina. Se adauga peste ciocolata apa fierbinte, untul, galbenusul de ou, ness-ul si esenta de vanilie. Se bat albusurile spuma si se adauga in mixtura de ciocolata, amestecand cu grija. Se toarna amestecul in forma pregatita anterior si se pune in cuptorul incins aprox 40-45 minute. Se scoate din forma, se pune deasupra creme fraiche, apoi zmeura.

Pofta buna!