La 85 km Est de Malaga se afla Puerto Banus, un port dragut, cu o marina cocheta, cu cladiri albe in stilul faimoaselor pueblos blancos din zona. Prin port se plimba constant, en boucle, Porsche Panamera, Ferarri, Lamborghini, Rolls Royce si alte masini neimblanzite, pentru ca, probabil, nu gasesc loc de parcare in port si nici vorba sa ascunzi aceste bijuterii in parcarea subterana :)

puerto banus (1 of 1)

puerto banus (1 of 1)-3

Magazinele din marina sunt unul si unul, insa la restaurante mai bine evitati sa mancati chiar in primera linea del mar, in port. Unele restaurante sunt  tourists traps, cu mancare proasta si servicii la fel;  la restaurantul grecesc din port mancarea este slabuta si totul este lipicios, de la meniuri, la scaune… Nu incercati, chiar daca va este dor de Grecia…
Un safe choice (din ce am incercat noi…) ar putea fi:
  • Los Banditos (specializat pe carne, french and swedish cuisine)
  • Azul Marino (peste si fructe de mare)
  • Gambrinus (tapas bar, dar nu chiar in port)
  • Restaurantul libanez din spatele complexului Benabola
La Azul marino am mancat  un lup de mare al sal, delicios…

Lup de mare in crusta de sare, la Azul Marino, Puerto Banus

Yummi…

Pentru „racoreala”, inghetata Ben & Jerry in port!!! Yummi!!!
Ce sa nu ratati? Barul Sinatra, singurul loc  plin toata dupa amiaza, pana noaptea tarziu, cu o forfota incredibila, lume frumoasa, petrecere… Fun… Ba chiar am mancat si un mic dejun delicios acolo: fried eggs pe toast cu jamon si jumo de naranjas de Sevilla… Nebunie :)

puerto banus (1 of 1)-5

In afara Portului, ne-a placut foarte mult restaurantul Thai gardens din Marbella, unde am fost invitati de niste buni prieteni. Atmosfera eleganta, romantica, serviciu impecabil, mancare thailandeza fantastica… Yummi! Abia astept sa revenim :)
Ne plac foarte mult tapas barurile si ne-au fost recomandate 2 in mod special, in Marbella (max 10 minute by car): Venencia  si Gorki, la doi pasi unul de celalalt, stiluri diferite, insa ambele foarte bune… In continuare numai Gorki, pentru ca la Venencia, am uitat aparatul.
puerto banus (1 of 1)-13Bienvenidos a Gorki Tapas, Marbella

puerto banus (1 of 1)-12

puerto banus (1 of 1)-9Carpaccio de pez espada con tomate, pimienta negra, limon  & aceite de olivas / Carpaccio de peste spada cu rosii, piper negru, lamaie si ulei de masline

puerto banus (1 of 1)-10Anchoas del cantabrico sobre  tomate natural / Anchois cu rosii

puerto banus (1 of 1)-8Cana de lomo iberica de Bellota

puerto banus (1 of 1)-7Cunas de manchego curado

puerto banus (1 of 1)-6Berberechos extras (mini scoici) con gotitas de vinegre de Jeres
 
Tapasurile au fost delicioase, serviciul bun. Desertul insa, nu ne-a entuziasmat foarte tare. Tarta tatin  era moale si caramelul lichefiat, iar leche frito… nu cum imi place mie :(
Avand in vedere ca am mancat bine in rest, vom mai merge la acest restaurant, rezumandu-ne la final la un digestiv, sin postre… Ce nevoie mai ai de postres/desert, dupa un carpaccio de peste spada senzational :)
Salud!
 
P.S.: Ce nu ma asteptam sa gasesc in zona? Incredibil de multe parcuri pentru copii, este adevarat ca la distante destul de mari (daca 30-45-60-120 minute vi se pare rezonabil…). Pisicutul meu a fost inebunit de placere cand le-a descoperit si nu am „scapat” pana cand am vizitat unul, Bioparcul din Fuengirolla. I-au placut in mod special gorilele… Daca planificati o excursie cu copiii in zona, incercati:

puerto banus (1 of 1)-2

Disfrute!