Crema de avocado cu legume fierte

1 avocado, 60 g branza cu smantana      (pasteurizata), 1 rosie coapta (fara seminte si coaja, taiata marunt). Se spala, se curata si se taie legumele ca niste betisoare si se fierb la aburi, pana se inmoaie. Se pot utiliza: cartofi dulci, morcovi, pastarnac, cartof. Se decojeste un avocado, i se scoate samburele, se amesteca branza cu smantana (pasteurizata) si o rosie (fara coaja si semnite), taiata marunt.  Betisoarele de legume se servesc cu crema de avocado.

Pasta steluta cu branza

125 g morcov (curatat si taiat), 200 ml apa fiarta, 30 g unt, 200 g rosii (fara coaja si semnite, maruntite), 45 g cascaval ras (moale, pasteurizat),  2 linguri paste in forma de stelute: Se fierb morcovii in apa, aprox 15-20 minute, pana se inmoaie. Se incalzeste untul intr-un vas, se adauga rosiile marunte si se amesteca pe foc, pana  se inmoaie ca un piure. Se iau rosiile de pe foc, se adauga cascavalul ras si se amesteca pana se inmoaie. Se fierb pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor producatorului, apoi se scurg. Se amesteca morcovii si rosiile cu branza, apoi se paseaza usor, pentru a obtine un piure mai gros. Se adauga pastele.

Peste cu legume si dovlecei

150 g cod sau pangasius (fara piele, fara oase), 100 ml lapte, 30 g unt, 1 ceapa alba (curatata si taiata marunt), 90 g dovlecei (taiati marunt), 375 g rosii (fara seminte si coaja, taiate marunt), 60 g branzica de vaci sau cascaval ras: intr-un vas se pune pestele si laptele, se acopera si se fierbe timp de aproximativ 6 minute. Se incalzeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste usor, pana se inmoaie, fara a se arde. Se adauga dovlecei, se amesteca, aprox 5 minute. Se adauga rosiile, se amesteca, inca 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga branza si se amesteca, pana se topeste. Pestele se desface, se verifica de oase, se marunteste cu furculita si se amesteca in piureul de dovlecei cu rosii.