Un aluat delicios, foarte simplu si rapid de pregatit. Poate fi utilizat pentru tarte cu fructe sau tarte cu ciocolata. Cantitatile de mai jos sunt pentru 2 tarte. Folositi o jumatate, iar pe cealalta pastrati-o la congelator pentru zile cu pofte dulci :)

250 g unt nesarat, taiat cubulete, rece
200 g zahar pudra, cernut
500 g faina, cernuta
4 galbenusuri
4 linguri lapte rece
putina sare

  1. Se utilizeaza un food procesor, cu paleta pentru aluat. Se poate amesteca si manual.
  2. Se amesteca untul, zaharul si sarea. Se adauga faina si galbenusurile de oua. Atentie! Secretul este sa se amestece foarte putin aluatul.
  3. Cand incepe sa arate faramicios, se adauga laptele rece. Se amesteca foarte putin.
  4. Aluatul rezultat se imparte in 2 jumatati si fiecare se ruleaza in folie de plastic, ca un carnat. Se pastreaza la frigider cel putin 1 ora, sau se congeleaza.
  5. Se scoate aluatul din frigider, se taie felii rotunde si se pun pe tava de tarta. Se preseaza pentru a se uni pe intreaga suprafata a tavii. Se inveleste tava in folie de plastic si se pune cel putin o ora la congelator.
  6. Cealalta jumatate se poate pastra in congelator, gata asezata in tava de tarta, pana cand doriti sa gatiti un desert rapid.

N.B. Acest aluat se poate utiliza pentru tarte calde sau reci.

  • In cazul utilizarii pentru tarte calde, se coace aluatul timp de 10-12 minute la 180 grade C, apoi se adauga umplutura si se continua conform retetei.
  • Pentru tartele reci, aluatul se coace timp de 15 minute la 180 grade C, se raceste, apoi se adauga umplutura.